Warhammer är väl inget universum som någon av oss på Tvspelsdagboken har någon större koll på, men förväntningarna på hyfsat höga betyg fanns ändå bland oss. Resultatet blev ungefär som vi hade förväntat oss, många sjuor och åttor med vissa inslag av högre betyg. Många recensenter verkar luta åt att spelet är väldigt underhållande, men samtidigt en smula enformigt i längden. Slutresultatet blev 77, vilket ändå utvecklarna förmodligen är väldigt nöjda med. Warhammer-fans verkar kunna köpa det här utan större obehag längs ryggraden.

Daniel (gissat snitt 75): ”När jag tänker på Warhammer så tänker jag på brädspel, svettiga tonåringar och målarfärg i små burkar. Okej, ärligt talat så visste jag kanske lite mer än så när jag gissade på 75 i snitt och trodde att ett ”Gears of Warhammer” nog kan bli bra.”

Jonas (gissat snitt 83): ”Hah, jag trodde ju det här var ett strategispel, typ uppföljare till Dawn of War II ni vet. Ett inte alls dumt spel. Det visade sig dock att det här var någon slags 3D-action-rökare som ändå (lite förvånade) faktiskt fått rätt hyfsade betyg. Dock inte riktigt så bra som jag hade hoppas på.”

Fredrik (gissat snitt 77): ”Allt jag har sett av Warhammer kan liknas vid ett tråkigt Gears of War. Jag förstår att en stor del av hela Space Marine-konceptet kommer från just Warhammer men demos och bilder såg bara så fruktansvärt bleka ut. Så mot mitt förnuft gissade jag optimistiskt på 77 i snitt. Från och med nu ska jag alltid vara mer optimistisk. Full pott.”

Thomas (gissat snitt 79): ”Detta spel fick sitt betyg utifrån sitt namn, och eftersom namnet är lite lustigt så fick det ett lustigt betyg. 79 tycker jag är lustigt eftersom det gav mig poäng. I övrigt är det olustigt eftersom jag ligger sist i tävlingen…”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning just nu: Daniel: 3 p (+1) | Fredrik: 3 p (+3) | Jonas: 3 p (-) | Tompa: 2 p (+1)