Retro, nytt och allt däremellan.

Frexxi vs. the Kinect: Rond 2


Ok, då har en vecka av Kinecträning passerat med en blandning av träningsvärk, överentusiastiska personliga tränare och allt annat än smidig dans. Fast å andra sidan har det varit riktigt kul. Det är svårt att så här tidigt avgöra huruvida Kinecten haft en effekt på min fysiologi, men med tanke på upplevd smärta och antalet blöta t-shirts tycks sensorjumpan inte vara helt verkningslös.

Min utgångspunkt var att väga och mäta mig för att se om dessa mått minska med tiden. Från och med nu kommer jag referera till dessa mått som startvikt och startvidd och sedan fylla på med hur mycket minus jag ligger utifrån dessa. Eller om det landar på (hoppas inte, hoppas inte) plus. Jag kommer även självskatta min energinivå och koncentrationsförmåga, men det är alldeles för tidigt att testa dessa nu, så jag håller mig till de fysiska mätningarna för tillfället.

Det farliga med den här typen av experiment är att man blir ruggigt medveten över sin livsstil vilket kan leda till förändring på andra områden. Ett exempel på detta är mina nya frukostvanor som nu består av fil, banan och någon slags havreflingor, istället för den mer romantiska rostmackan och koppen kaffe. Självklart kommer galenskaper av det här slaget också kunna få effekt, så det kanske inte alls är Kinecten som hjälper. Men det förenklar om man bortser från den här typen av onödiga resonemang. Vetenskap, schmetenskap.

Innan vi går över till tidiga resultat vill jag säga ett par ord om hur träningen har sett ut. Som jag skrev tidigare består den av fyra pass á 60 min i veckan. Spelen som ingår är Kinect Adventures, Dance Central och så ondskan själv – Your Shape: Fitness Evolved. Tidiga träningsbetyg ser ut såhär. Kinect Adventures = småsvettigt, småroligt men enformigt. Dance Central = svettigt galore, hög skaderisk med tanke på bristande koordination och det enda spel som faktiskt är förbannat roligt. Your Shape: Fitness Evolved = ”orkar verkligen inte en gång till”, ”men är ni helt dumma i huvudet” och ”ärligt talat, ska jag behöva sälja min soffa för att kunna spela skiten”. Med tanke på mina känslor kring Your Shape är det nog spelet som har störst fysisk effekt.

Då över till lite data efter en veckas spelande (och lite smygspelande innan jag började med artikelserien för att testa allt): Startvidden måste jag helt ha klantat till och har nu mätt om, så nog om det. Betydligt positivare på vågen dock. Minus 1,5 kilo från startvikten. Yay! En sak till. Trocadero, jag saknar dig.

1 kommentar

  1. Daniel

    -1.5 kg? Dra mig baklänges, det var inte pjåkigt, man kanske ska börja Kinect-träna. 🙂