Vi har redan hunnit in en bit i augusti och Gamescom 2014 pågår för fullt. Tar vi en titt på månadens lista ser vi att den domineras av gamla spel som ges ut på nytt. Jag har till och med fuskat lite denna månaden och satt Last of Us Remasterd högst upp på listan trots att det släpptes den sista juli. ”Game of the generation” som det kallas förtjänar det, det är en helt unik upplevelse där både berättelse och karaktärer får ta rejält med plats.

Jag tycker det är helt okej att de släpper gamla spel till en ny generation så länge som det inte blir slarviga portningar och det finns frikostigt med innehåll. Samtidigt är det något oroväckande att det är så våldsamt många återutgivningar, vi vill ju få nya potentiella klassiker att spela också. The Swapper är nytt för mig och det är ett spel jag definitivt ska kika närmare på. Här är månadens lista.

1. The Last of Us Remastered


Format: Playstation 4 | Släpps: 2014-07-30

2. The Swapper


Format: Playstation 4, Playstation Vita | Släpps: 2014-08-05

3. Diablo III: Reaper of Souls – Ultimate Evil Edition


Format: PC, Playstation 4, Xbox One | Släpps: 2014-08-19

4. Metro – Redux


Format: PC, Playstation 4, Xbox One | Släpps: 2014-08-29

5. Metrico


Format: Playstation Vita | Släpps: 2014-08-06

Släppdatum enligt webhallen.com & Eurogamer.net och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Följ oss gärna på Facebook eller Twitter.