Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Avslutad

Under hösten har vi kört stenhårt på vår Metacritic-tävling. Inför varje stort spelsläpp har vi suttit med hållna tummar och hoppats på poäng. Att gissa på spels snittbetyg är svårt av många anledningar. Vissa spel ser väldigt bra ut på pappret men av olika anledningar klarar inte utvecklaren av att leverera. Det är lätt att bli lurad av snygga trailers och optimistiska förhandstittar, vilket vi fick lära oss den hårda vägen. Ingen av oss trodde att Bodycount skulle bli en katastrof, men så blev det. Vissa lät nostalgin ta överhanden i sina spekulationer, men Halo CE Anniversary landade på 83 och inte 89. Ibland är det recensenterna som ställer till det, speciellt när de som vill sticka ut ur mängden sågar spel för att få mer trafik till sin sida. Men nu ska vi inte ursäkta oss alltför mycket.

Till slut blev det Jonas som stod som vinnare, vilket inte direkt är bra för hans ego, eftersom han alltid tjatar om hur jävla bra koll han har. Som vinnare av tävlingen låg det spel som snittade sämst i prispotten. Men efter en del överläggningar kom vi fram till att det inte var moraliskt försvarbart att ge pengar till någon som utvecklat Bodycount, och Jonas kommer därför istället få välja helt fritt ur lista av spel vi har tävlat kring. Som avslutning ska vi säga att tävlingen gav oss blodad tand och i skrivande stund diskuterar vi vilka spel vi ska välja inför nästa tävling. Självklart kör vi tävlingen igen och redan i februari drar vi igång den igen. Första spelet ut blir Soul Calibur V. Nu avslutar vi den här tävlingen med att låta vinnaren säga några ord, förhoppningsvis ödmjuka sådana.

Jonas (total poäng 14 av 51 möjliga): ”Det rådde väl egentligen aldrig några tvivel vem som i slutändan skulle ta hemma detta. Diskussionerna kring hur många poäng ett kommande spel skulle kunna tänkas få på Metacritic har varit ett hett ämne på nästan varje redaktionsträff. Att jag vid nästan varje tillfälle träffat närmast är nog ingen som kan argumentera emot (förutom möjligtvis Fredrik, Daniel och Tompa). Tanken med tävlingen var givetvis att bekräfta detta faktum en gång för alla. Höstens segertåg borgar dock givetvis för hårdare regler inför säsong två, då jag krävt att alla måste sätta sina poäng i blindo för att inte riskera att någon kopierar min vinnarrad. Nej, men allvarligt – bra kämpat grabbar och bättre lycka nästa gång.”

Slutställning
1. Jonas (14p)
2. Fredrik (10p)
3. Tompa (9p)
4. Daniel (7p)

1 kommentar

  1. Andi

    Som jag sagt tidigare, jättekul tävling. Ser fram emot att följa den från början i del två. Gott nytt år på er, och god jul.