Ghost Recon: Future Soldier är antagligen spelet med årets sämsta namn. Det är också det sista spelet i vår Metacritic-tävling för den här säsongen. Jonas leder tävlingen och om inget mirakulöst skulle hända den här rundan, tar han hem bucklan för andra säsongen i rad.

Future Soldier kanske inte kan ses som en reboot för serien, men det är definitivt ett försök att fräscha upp ett ganska trött varumärke som under flera år haft svårt att konkurrera med mer lättillgängliga shooters på marknaden. Kritikernas reaktioner var till övervägande del positiva utan att vara hopplöst förtjusta. IGN gillar den kooperativa sidan av spelet, EDGE menar att menar att Ghost Recon numer fokuserar på underhållning i första hand och Giant Bomb tycker att spelet försöker blanda för många komponenter och då blir mer yta än innehåll. Ghost Recon: Future Soldier landar, namnet till trots, på 80 i snitt. Inte dåligt alls. Vi trodde såhär:

Daniel (gissat snitt 69): ”Future Solider imponerade inte speciellt mycket på mig när det visades upp under E3 2011 och med det i åtanke la jag mig lågt i min gissning. Att jag bara lyckades skrapa ihop ynka fem poäng känns retsamt, men så kan det gå. Det är bara att lyfta på hatten för Jonas, som tar sin andra raka totalseger i denna tävling.”

Jonas (gissat snitt 77): ”En gång i tiden gillade jag Ghost Recon. Men det var 10 år sedan, när Xbox Live fortfarande var nytt och Xbox ännu inte fått 360 i sitt namn. En tid då spelserien fortfarande hade sin identitet kvar. Tempot var extremt lågt, banorna stora och både ljudeffekter och musik sparsmakade. Idag är Ghost Recon bara ytterligare en synonym för ”generiskt pang-pang-spel till vilket som helst format du nu råkar spela på”. Säsong två av Tvspelsdagboken vs. Metacritic har dock nåt sitt slut, och föga oväntat står jag ännu en gång som vinnare. Jag tackar för gratulationerna från ett varmt och fuktigt Tokyo och vässar spåkulan för inför säsong tre. Hat trick någon?”

Tompa (gissat snitt 85): ”Uttrycken ”Nära skjuter ingen hare” och ”Den moraliska vinnaren” har under vår Metacritictävling onekligen fått ett tydligt ansikte. Men jag deppar inte ihop utan konstaterar att jag är väldigt glad att jag lät mig övertalas till att vara med även nu under våren. Verkligen. Jätteglad. Men stort grattis till Jonas igen. Kul. Verkligen. Eftersom han fick ett överpris i höstas så räknar jag med att vi nu istället lägger ihop till en nyckelring och skickar bort till Japan där han befinner sig. Eller en karta med klistermärken kanske? #jagärintedåligförlorare”

Fredrik (gissat snitt 70): ”Ghost Recon: Future Soldier var min sista chans att komma ifatt Jonas i poängligan. Men jag var inte ens i närheten att plocka poäng. Jag tar av mig hatten och får gratulera Jonas till ännu en seger. I höst tänker jag ge igen. Future Soldier? Vad är det för jävla generiskt namn på ett spel?”

Inget drastiskt inträffade och vi andra gratulerar Jonas till ännu en ”välförtjänt” seger. Grattis…

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Slutresultat säsong 2: Daniel: 5 p (-) | Fredrik: 13 p (-) | Jonas: 17 p (-) | Tompa: 4 p (-)