Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2011: Oktobers fem hetaste spel


Oktober har anlänt och det är nu det börjar bli riktigt svettigt att faktiskt hinna med alla intressanta spel. Jag har fortfarande ospelade spel från 2009 som jag borde ta tag i. Rent logiskt borde jag inte köpa ett enda nytt spel det kommande året men det är ju inte så det fungerar. Det nya lockar alltid och att säga nej till Battlefield 3 finns inte på kartan.

1. Battlefield 3


Jag har enormt höga förväntningar på Battlefield 3, kanske orealistiskt höga med tanke på hur mycket jag hypat upp mig själv den senaste tiden. Bad Company 2 är kanske ett av de bästa multiplayerspelen jag spelat det senaste decenniet och när jag tänker tillbaka på alla så kallade ”Battlefield Moments” som jag upplevt får jag ett leende på läpparna. Nu när de valt att släppa kartan ”Operation Metro” i betan för konsoler kände jag direkt att jag saknar dessa ögonblick. Jag tror dock att de finns där, fast på andra kartor och i en mer komplett patchad fullversion. Min teori är att de valde just denna karta för att försöka få insnöade Call of Duty-frälsta att ge även Battlefield en chans. Trots att betan inte levt upp till mina förväntningar tror jag fortfarande stenhårt på att DICE kommer leverera.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-10-27

2. Rage


ID Software har alltid haft en speciell plats i mitt hjärta ända sedan jag började spela spel i början på 90-talet. Men det går inte att leva på gamla meriter (Doom, Quake) brukar det heta och nu är det upp till bevis med Rage. Nu när releasen bara är några dagar bort har jag sänkt förväntningarna en del och min kanske något naiva tro på att de än en gång ska revolutionera FPS-genren har dämpats något. Det jag tror på är ett riktigt välgjort ganska klassiskt FPS med übersnygg presentation.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-10-07

3. Forza 4


Forza var inget för mig. Forza 2 var inte heller något för mig och länge var inte heller Forza 3 något för mig – trodde jag. Jag har alltid föredragit bilspel som Burnout, Need For Speed, och Project Gotham Racing och det där med att köpa någon gammal Skoda från 1987 för att 20 timmar senare eventuellt ha råd med en Fiat Punto har aldrig tilltalat mig. Men så hände något, jag gav Forza 3 en ordentlig chans och upptäckte att Forza 3 visst är för mig. Körkänslan fanns definitivt där och framför allt hjälpte spelet mig med alla uppgraderingar så att jag kunde fokusera på racingen istället. Forza 4 kändes helt plötsligt som ett givet köp och jag har till och med förbokat Collectors Edtion. Så kan det gå.

Format: Xbox 360 | Släpps: 2011-10-14

4. Batman: Arkham City


Batman: Arkham Asylum står inplastat i hyllan sedan minst ett år tillbaka och det känns rätt skämmigt att jag inte upplevt ett av de bästa superhjältespelen genom tiderna. Nu kommer uppföljaren och den ser verkligen ut att leverera på alla plan. Ett måste i oktober för alla som klarat ut det första spelet sedan länge. För mig får dock Arkham City vänta till nästa år.

Format: PC, Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-10-21

5. Crysis


Crysis uppmärksammades stort när det släpptes till PC i slutet av 2007. Ett riktigt hyllat FPS, inte minst för sin helt överlägsna grafik. På PC och med diverse moddar är det utan tvekan fortfarande det absolut snyggaste spelet på marknaden, trots att det är fyra år gammalt. För de som inte har kvadruppla grafikkort, kvävekylning och CPU:er från en annan planet så är det en högst välkomnande nyhet att Crysis nu släpps till konsol. Synd att vi inte får uppleva samma supergrafik bara. Crysis till konsol är också en fingervisning om att vi närmar oss allt mer digital distribution eftersom det enbart släpps digitalt på både PS3 och Xbox 360.

Format: Playstation 3 | Släpps: Oktober

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där jag kommer lista de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
Januari
Februari
Mars
April
Maj
September

3 kommentarer

 1. Bula

  Om de vill locka CoD-fans tror jag det är fel taktik att släppa metro som betabana faktiskt. Battlefield är ett storskaligare spel och på tighta banor känns det som ett slappt CoD-spel, exaktheten och flytet finns inte där CQB. Jag vet att det är en beta men kontrollen känns igen från BC2. Men jag tror BF3 kommer bli riktigt jävla roligt!

  Forza är givet, sitter och längtar. Vill ha fler banor att spöa frexxi, nilson och dig på! Älskat alla spel i serien! Nästa helg är vigd åt virtuell asfalt!

  Batman får vänta ett tag men är ett givet köp senare!

  Resten är meh och rör mig inte.

 2. Pelle Duveblad

  Arkham City borde vara MINST 2:a, där tror jag att vi har en stark GotY-kandidat. Det är nu det börjar kännas ordentligt i plånboken…

 3. Daniel

  Arkham City hade definitivt legat högre upp om jag spelat klart föregångaren, tror jag.