Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2011: Septembers fem hetaste spel


Månadens fem hetaste spel är tillbaka efter ett sommaruppehåll. Spelhösten 2011 tjuvstartade redan i slutet av augusti när det numera riktigt hyllade Deus Ex: Human Revolution släpptes. Hösten är alltid prime time för både gamers och utgivare. Det är inte ovanligt att ett antal GOTY-kandidater dyker upp under den här tiden på året och hösten börjar starkt med september månad.

1. Gears of War 3


Det känns inte som att det var så länge sedan som alla pratade om ett nytt spel kallat Gears of War, och nu har vi helt plötsligt kommit till del tre. Trots att jag egentligen var mer hypad både inför ettan och tvåan så vore det fel på mig om jag inte kände att jag ser fram emot att äntligen få ta mig an den avslutande delen i denna episka trilogi.

Format: Xbox 360 | Släpps: 2011-09-20

2. F1 2011


Jag har väntat många år på ett värdigt Formel 1-spel och sedan Codemasters tog över licensen för några år sedan har framtiden sett ljus ut. Det visade de inte minst med F1 2010 även om jag aldrig kom till skott och köpte det. I år finns det inga ursäkter och Codemasters verkar ha finslipat på precis allt.

Format: PC, Playstations 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-09-23

3. Dead Island


En trailer slog världen med häpnad och helt plötsligt visste alla vad Dead Island var för spel. Kombinationen av Dead Rising, Left4Dead och Fallout verkar kunna fungera rätt bra tillsammans. Tidiga recensioner tyder på en oslipad diamant som trots vissa tydliga brister är svår att inte gilla.

Format: PC, Playstaytion 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-09-09

4. Fifa 12


Varför har jag inte spelat mer Fifa 11? Det är frågan jag ställer mig ett år efter förra årets Fifa-köp. Om jag slår till på Fifa 12 måste jag lova mig själv att ge det tid. Förra året tror jag inte ens jag att jag tog mig igenom en säsong trots att det var ett riktigt bra fotbollsspel.

Format: PC, Playstaytion 3, Xbox 360 | Släpps: 2011-09-29

5. ICO / Shadow of the Colossus – HD Collection


För många år sedan köpte jag en begagnad PS2:a och fick med ett exemplar av ICO. Ett magiskt lite annorlunda spel som inte var likt något annat. Charmigt, magiskt och faktiskt lite långtråkigt på en och samma gång – det är så jag minns det. Jag minns också att jag körde fast och inte kom vidare, kanske får det en ny chans nu när det släpps tillsammans med Shadow of the Colossus. Den här gången slipper vi frame drops!

Format:Playstaytion 3| Släpps: 2011-09-28

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där jag kommer lista de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Förgående månaders hetaste spel
Januari
Februari
Mars
April
Maj

9 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Resistance 3?

 2. Daniel

  Inte hett. 🙂

 3. Pelle Duveblad

  Måste ju vara hetare än FIFA i alla fall…

 4. Tompa

  Eehm, att FIFA inte är nummer ett är den största gåtan faktiskt.

 5. Bula

  Känner inte nått särskilt sug efter nått av spelen, inte ens GoW. Oktober-November är mer mina månader!

 6. Fredrik

  Inget Animal Crossing den här månaden alltså

 7. Pelle Duveblad

  Team Ico Collection är ju egentligen mest given för oss klåpare som inte lirat spelen tidigare

 8. Daniel

  Eller för oss som vill ge det en ny chans. 🙂 Har iofs inte spelat en sekund av Shadow heller så det kan ju vara trevligt.

  1 & 2 är givna för min del, 3, 4 & 5 kanske blir köp först vid senare tillfälle när priserna gått ner. Vi får se….

 9. Bula

  GoW kommer jag plocka upp i reabacken för att få ett avslut på trilogin, om nu inte nån skulle övertala mig att co-oppa det.
  Annars blir det fullt fokus på Forza 4, BF3 (Tog sista insignian i BFBC2 igår!!) och sen MW3. Går inte att bara välja BF3 eller MW3, båda ser för smaskiga ut!