Retro, nytt och allt däremellan.

Spelsläpp 2014: Februaris fem hetaste spel


Välkommen till spelåret 2014! Nu har det kickat igång och det börjar även märkas så smått när det kommer till spelsläpp. Med två helt nya konsoler på marknaden (när kommer Xbox One till Sverige?) finns det stora förhoppningar och förväntningar på ett superspelår. Hur det blir med den saken vet vi inte riktigt ännu. Här är årets första lista.

1. Thief


Thief ligger i topp denna månad och vi är många som har höga förväntningar på denna reboot av serien. Konstigt nog har jag inte spelat föregångarna speciellt mycket, men hoppas att de når hela vägen fram. Kanske är det törsten efter fler riktigt bra Playstation 4-titlar som påverkar mig något.

Format: Playstation 4, Xbox One, PC | Släpps: 2014-02-25

2. Castlevania: Lords of Shadwow 2


Jag är ett stort fan av Castlevania: Lords of Shadow som släpptes för några år sedan. För mig kom spelet lite från ingenstans och överraskade rejält. Magisk musik, makalöst vackra miljöer och underhållande fightingsystem gjorde spelet till en vinnare. Lite utdraget och vissa irritationsmoment fanns tyvärr där och nu hoppas jag att utvecklarna finslipat på detaljerna inför del två. Håller tummarna för en Playstation 4-version, men det ser mörkt ut just nu tyvärr.

Format: Playstation 3, Xbox 360, PC | Släpps: 2014-02-28

3. Outlast


Ett skräckspel som under februari kommer bli gratis för Playstation Plus-ägarna. Jag vet inte speciellt mycket om det men det ser ut att kunna bli både läskigt och stämningsfullt.

Format: Playstation 4 | Släpps: 2014-02-05

4. Final Fantasy XIII – Lightning Returns


Måste erkänna att jag känner mig lite vilsen och osäker när jag kastar in Final Fantasy på listan. Jag vet absolut ingenting om det här spelet, och har aldrig riktigt förstått eller uppskattat serien heller. Men det här ser man väl fram emot där ute i stugorna – eller?

Format:Playstation 3, Xbox 360 | Släpps: 2014-02-14

5. Tomb Raider


Tomb Raider släpptes i fredags och klassas därför som ett januarispel. Men jag kan inte låta bli att ta med det på månadens lista ändå. Det släpps inte så många spännande spel i februari och jag vill gärna passa på att lyfta fram Tomb Raider i strålkastarljuset. Om spelet hamnat på rätt sida av månadsskiftet hade det legat i topp på listan. Det är en riktigt bra och vacker portning till Playstation 4 som alla äventyr- och actionfans bör titta närmare på.

Format: Playstation 4, Xbox One | Släpptes: 2014-01-31

Släppdatum enligt webhallen.com och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Följ oss gärna på Facebook eller Twitter.

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Tror inte många ser fram emot Lightning Returns, inte med FFXV är hett efterlängtat. Är intresserad men inte övertygad av Thief. Det har sett ut som som lite för mycket abilities och spektakel och för lite stöldplanering och rädsla för att bli upptäckt. Men intressant, som sagt, Eidos Montreal levererade verkligen med Deus Ex: Human Revolution.

  2. Fredrik

    Outlast kanske blir intressant, om inte annat för att få spela lite mer PS4. Allt annat är jag… zzzzz.

  3. Daniel

    Tomb Raider är så bra. Jäkligt glad att jag köpt det till PS4. Castlevania har jag tappat förhoppning om sen det dök upp någon dålig rec. Thief försöker jag behålla hoppet för ett tag till.