Retro, nytt och allt däremellan.

Watch_Dogs – att köpa eller inte köpa?

Jag ska inte låtsas som att jag faktiskt funderar medan jag skriver – jag har redan tagit mitt beslut om Watch_Dogs, och jag har under dagen spenderat de sedvanliga 599:-. Men det blev ett spelköp som fick tänkas igenom ordentligt och som tog många vändor, så låt oss börja från början.

Som alla andra var jag supertaggad när Watch Dogs premierade under E3 2012, det första verkliga tecknet på att en ny generation konsoler låg bakom knuten. I vanlig ordning tjingade jag alla utgåvor på Webhallen, och jag längtade rejält. Med väntan, grafiska försämringar, förseningar och mera väntan sänktes mina förväntningar, och Watch_Dogs kändes mer och mer som bara ännu ett Ubisoft Montreal-spel, den här gången med hacking i fokus. Samtidigt såg det fortfarande ganska häftigt ut, och jag ville verkligen att det skulle bli så inlevelserikt och vackert som det en gång såg ut. När jag vaknade på releasedagen hade jag ännu inte bestämt mig.

Först kunde jag konstatera att mottagandet varit varmt utan att vara hett – precis som väntat. Jag började fundera över möjliga anledningar att genomföra köpet. För lite spel att spela? Jag äger en backlogg på mellan 100 och 200 titlar. Behov av nytt PS4-spel? En snabb titt i skåpet påminnde mig om inFAMOUS: Second Son som jag knappt påbörjat och Assassin’s Creed IV som jag ännu inte klarat ut. Ren längtan till att spela Watch_Dogs, oavsett omständigheter? Vid närmare eftertanke, nej. Dragon Age: Origins, Skyrims expansioner och Neverwinter är vad som håller mitt fokus just nu, och att byta magi mot hacking och alver mot uteliggare var inte jättelockande. Samlarutgåvorna då, är de anledning nog? Det här var den svåraste att komma över, för att skippa en häftig samlarutgåva till ett stort spel är inget jag tar lätt på. Men så är det det där med ekonomin också, och sommarens tänkta aktiviteter kräver viss återhållsamhet med spenderandet.

Jag analyserade svaren jag fått. Jag behövde inte nytt spel till PS4, jag längtade egentligen inte efter att spela Watch_Dogs, jag vill just nu försjunka i stora fantasy-världa och jag vill gärna ha samlarutgåvor utan att spendera tusentals kronor. Efter en tripp förbi Webhallen fick jag därmed anledning att avnjuta öppnandet av min nya Imperial Edition av Elder Scrolls Online, som sedan släppet har mer än halverats i pris hos sagda återförsäljare. Watch_Dogs får vänta till i höst, typ.

 

1 kommentar

  1. Daniel

    Jag köpte och gillar det! Har riktigt kul med det så här långt och det finns mycket att underhållas sig med. Har haft otroligt kul med ”Invation”, där man både bli invaderad och invadera andra.

    Kul katt- och råttalek som är snyggt integrerad i SP-upplevelsen.