Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1109: Kommande spel till PS4

I november 2013 skrev jag om släppet av Playstation 4 och bristen på riktigt bra releasespel. Trots detta kunde jag inte hålla mig när jag fick reda på att min konsol väntade på att bli uthämtad någon vecka efter releasen. Jag valde att köpa till Killzone: Shadow Fall och nöja mig med Playstation plus-titlarna Resogun och Contrast. Strax innan jul köpte jag även Pinball Arcade, som blev räddaren i nöden under speltorkan. Ett riktigt grymt pinballspel jag rekommenderar varmt till alla..

Blickar vi framåt i kalendern och tittar på vilka spel som ska släppas till Playstation 4 under Q1 & Q2 är det skrämmande tomt. För mig är det lite av ett mysterium, det finns mängder av spel utannonserade, men knappt några datum. Minst sagt frustrerande. Jag har mina förhoppningar på Tomb Raider och Thief, vilka inte ligger allt för långt bort i tiden. Ganska nyligen blev det klart att skräckspelet Outlast släpps till PS4 den 5 februari och dessutom blir gratis för Playstation plus-medlemmar. Det ser faktiskt rätt intressant ut.

 Kommande spel till PS4, Q1 2014

 • Tomb Raider: Definitive Edition (2014-01-31)
 • The LEGO Movie Game (2014-02-14)
 • Rayman Legends (2014-02-25)
 • Thief IV (2014-02-25)
 • Metal Gear Solid: Ground Zeroes (2014-03-20)
 • Infamous: Second Son (2014-03-21)

2 kommentarer

 1. Pelle

  Jag håller inte riktigt med. Med nya system brukar man få vänta ett år till de första stortitlarna kommer, i alla fall under 2000-talet. Trion Thief, MGS (även om det är en prologue) och inFamous går inte av för hackor. Q2 är mer oklart med en rad datumlösa titlar (Watch Dogs, Driveclub, Final Fantasy XV, Elder Scrolls Online). Sedan har du indie som The Witness och F2P som Planetside 2. Glöm heller inte att generationsskiftet denna gång sker långsammare – vi har fortfarande Dark Souls II, Castlevania och South Park kvar till PS3 innan sommaren är här. Q3 och Q4 däremot – Destiny, Dragon Age, The Witcher och The Order – är all in next-gen.

 2. Daniel

  Visst brukar man få vänta lite, men jag har högre krav nu än jag hade förr. Tomb Raider blev riktigt bra kan jag konstatera efter några timmars speltid i helgen.

  Visst Thief & MGS, men varken Driveclub eller Watch Dogs har spikade datum än så de är fortfarande osäkra kort för Q1/Q2. Om Second Son kan bli nåt för mig och de fyller på med Driveclub och Watch dogs i mars & april kommer jag att vara rätt nöjd. Förutsatt att de levererar då. Planetside 2 är jag också nyfiken på som substitut för Battlefield 4. Behöver lite klara datumbesked bara! 🙂