Jag satt precis och tittade på en lista över kommande spel till Xbox 360 och insåg att det inte kommer några fler spel till konsolen som jag planerar att köpa. Konsolen har för mig inneburit en hel massa saker. Det var med den mitt skrivande om spel kom igång på allvar. Så pass på allvar att jag under en tid fick betalt för det. Jag har en massa varma minnen kring släppet av 360n, förhandsvisningar och andra tokigheter. Det har utan tvekan varit den maskin jag har lagt mest tid på under den här generationen. Snart är den över. Visst, jag kommer garanterat komplettera min samling framöver men antagligen aldrig mer köpa en nyrelease till plattformen. Känns ganska tomt… faktiskt.

Men nu är det nya tider på gång. För mig innebär det en nervös väntan på Playstation 4, en nyfikenhet på hur releasen av Xbox One kommer att se ut i den mer civiliserade världen och fortsatt retroträskande. Jag längtar efter nya upplevelser, vare sig det innebär ett köp av en PS4 eller ett Neo Geo. Under det senaste året har jag blivit besatt av spelhistoria, att blicka tillbaka, dyka ner i olika genres. Jag plöjer mig igenom litteratur, videklipp och saker. Samtidigt börjar jag bli otålig och vill ha ny uppdaterad hårdvara. Mitt liv som spelentusiast har aldrig varit så spännande och mångfasetterat.


Avslutar med ett litet tips och såklart ett veckans fynd. Tipset är sidan Pixelprospector som samlar dokumentärt material kring olika konsoler, spel och spelgenres. Den kanske inte är så välfylld som man kunde önska men med tiden blir den säkert bra. Veckans fynd går till The Ultimate History of Video Games av Steven Kent. En bra plats att börja för alla som är intresserade av spelhistoria. Mycket bok för pengarna.
Trevlig spelvecka!