Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1130: Sony, Sony och MGS

Ett kortare dagboksinlägg får rapportera lite om de senaste nyheterna om Sony. Om vi ska börja med de goda nyheterna så har man i senaste kvartalsrapporten kunnat visa upp fina siffror för speldivisionen, mycket tack vare PlayStation 4. Detta kommer knappast som någon överaskning då konsolen passerat 4.2 miljoner sålda enheter redan för en månad sedan.

Dock har industrianalytikern och citatmaskinen Michael Pachter kritiserat Sonys nya PlayStation Now-tjänst, som kommer lanseras i USA i sommar. I ärlighetens namn förstår jag inte riktigt var skon klämmer för honom… för mig känns det som att det är vårt nätverk som ännu inte står pall för att strömma spel som kommer vara PS Nows största problem.

Vad gäller spelen har mer info kommit angående The Order: 1886 som släpps senare i år. Via twitter har vi fått veta att det inte kommer finnas något flerspelarläge. Utvecklarna har även sagt att de prioriterar visuella effekter framför hög bilduppdatering, och The Order kommer därför gå i 30 fps. Personligen påverkar detta inte mig, 30 fps är fine om det ser coolt ut. Och jag spelar ändå mest själv. I’m so ronery.

Nu till Metal Gear Solid: Ground Zeroes, som ser ut att bli ett väldigt kort kapitel. Game Informer rapporterar om att de klarade huvuduppdraget på under två timmar, inklusive cutscenes. Utöver detta finns 5 sidouppdrag, men hur långa de är totalt är ännu ovisst. Ground Zeroes kommer kosta 200-400 kr beroende på generation och digital/fysisk utgåva. MGS V: The Phantom Pain ska enligt Kojima vara många hundra gånger större.

Man hade kunnat hoppats på en bra releasefredag imorgon, men tyvärr ser det bara ut att vara Fable Anniversary som är nytt för oss svenskar. Håll till godo. Håll ut.

1 kommentar

  1. Daniel

    Sonys speldivision verkar som sagt gå bra, men det ser betydligt värre ut för resterande delar. Har inte läst på detaljerna men man undrar ju så klart hur det påverkar Sony totalt sett.

    Hela diskussionen om fps har en tendens att gå överstyr från och till. Tar gärna 60 fps i alla spel, alla dagar i veckan, men köper faktiskt att man hellre lägger krut på effekter mm ibland. Men jag vill inte se några drops under 30, då blir det underkänt.