I helgen var samtliga av oss från tvspelsdagboken på årets upplaga av Gamex. Jag måste nog påstå att det var ett ordentligt lyft från förra året. Jag var där på lördagen och då var det full fart på mässgolvet men en extremt hög nivå av nörderi. Tillskottet av Comic Con märktes främst på att det fanns en hel del säljare som fokuserade på prylar som kretsade kring serie- och filmvärlden. Och att det var betydligt trängre.

Folket var nog den största höjdpunkten. Att se människor gå in så hårt och köa så länge för sin favorithobby var riktigt roligt. En mässa av det här slaget ska vara en plats för just detta och där lyckades verkligen kombinationen av Comic Con och Gamex.

Andra höjdpunkten var såklart spelen. Även om jag inte orkade köa alltför länge för att spela något som snart kommer ut på marknaden testade jag på ett par olika spel som fångade min uppmärksamhet. Det jag spelade längst var Dragon Age (3) Inquisition som såg riktigt bra ut. Förhoppningsvis kommer det gå tillbaka till det som gjorde ettan så intressant, men demot var väldigt actionorienterat så det är svårt att säga. Ett annat spel vi sprang på var Pavilion en indietitel som utvecklas av Sverige- och Japanbaserade Visiontrick Media. Spelet är primärt ett äventyr med pusselelement där du istället för att kontrollera karaktären direkt kan manipulera delar av miljön vilket för denne framåt. Spelet är tänkt att släppas till Playstation 4 och Playstation Vita under 2014. Ta en titt på klippet nedan.

Sist vill jag understryka att årets mässa var ett lyft från 2014, såklart med utrymme att utvecklas mer. En del jag skulle vilja se en bättring av är försäljningen av spel. De säljare som var där i år var inte av det roligare slaget. Galna överpriser istället för lockande mässpriser dominerade. Det finns många bra säljare av retrospel och nya spel i Sverige, se till att få dit någon av dem istället. Vi ses igen nästa år.