Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 1401: Mirror’s Edge i mitt hjärta

Ett av mina absoluta favoritspel genom tiderna är svenska DICE’s first-person-parkour-action-äventyr (puh), där vi får följa bråkmakaren Faith som sätter sig upp mot de förtryckande, gällande samhällsreglerna. Sparkandes och vid några få tillfällen skjutandes, men framförallt springandes och hoppandes genom en underbart designad stad ska man ta sig till slutmålet till tonerna av ett grymt soundtrack och grafik i absolut topp. Efter att jag klarat det väldigt korta äventyret (ca 3-4 timmar första gångerna) så började jag ge mig på lite speed runs, alltså att klara spelet och banor under en viss tid. Det är då spelet växer ännu mer när man inser hur många olika vägar som kan ta dig i mål och hur mycket tid man förlorar på ett enda misstag. En annan person som också upptäckt detta är twitch-användaren Requiem720 som jobbar hårt på att förbättra världsrekord-tiden hela tiden. Han är nu nere på 36,41 min men ska snart göra ett nytt försök. Så hur bra man än trodde att man var på Mirror’s Edge, så är det inte ens i närheten av det här. Ta gärna en titt nedan om ni vill se hur det går till.

Watch live video from Requiem720 on Twitch

 

2 kommentarer

  1. Pelle

    På Gamex snackade jag med en praktikant på DICE, som just nu arbetar med att skapa verktyg på uppföljaren till Mirror’s Edge. Han kunde förstås inte säga något mer än det vi redan vet, vilket är i stort sett ingenting. Trevligt att träffa en insider oavsett.

  2. Pelle

    Om det är något utvecklare kan lära sig av till uppföljare är det att titta på speed runs av tidigare spel. Man kan se väldigt tydligt vilka tekniker som i spelet är för bra och vilka tillkortakommanden som utnyttjas. Att fansen ändå hittar glitchar får man väl räkna med antar jag.