Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 147: Nyheter i korthet & lite trailers

Äntligen fredag igen och det har faktiskt dykt en del spännande nyheter från spelvärlden under veckan. Lite sköna nyheter från idag är att Sony återigen (?!) gått ut med att de jobbar med Playstation 4 samtidigt som de är ivriga att påpeka att Playstation 3 kommer vara högaktuell på marknaden ett bra tag till. Det är svårt att utläsa vad de har för planer men en lansering av Sonys nästa konsol känns fortfarande långt borta.

Jag vet inte om det är sant, men det florerade något rykte om att Sony och Microsoft skulle ha gått så långt att de slutit ett avtal som säger att ingen av parterna får släppa en ny konsol förrän 2013 för att de ska slippa stressa ihjäl varandra. Låter inte helt trovärdigt i mina öron och riktigt tråkigt. PS3:an kan jag i och för sig gärna leva med ett tag till, men Microsoft får banne mig se till att få tummen ur och släppa en ny värstingkonsol nästa år. Allt annat skulle vara en besvikelse.

Det har också pratats lite om att Left 4 Dead-skaparna Turtle Rock Studios har ett nytt spel på gång, men att det når butikerna först 2013 och då ges ut av THQ. Releasetitel till någon ny konsol kanske? Tidigare pratades det om att en Uncharted-film var på gång men idag kom det fram uppgifter om att den tilltänkte regissören David O. Russell har hoppat av projektet för att han inte är riktigt överens med andra delaktiga parter. Trist så klart, men jag har en känsla av att Nathan Drake kommer hitta fram till vita duken ändå. Räkna med en trilogi säger jag.

Slänger in ett köptips också så här i slutet av veckan. DIRT 3 släpptes för bara några dagar sedan och om du absolut inte måste ”Nordic Limited Edition” (varför måste du det!?) så går att införskaffa Codemasters senaste mästerverk för ca 400 kr. Det gillar vi här på Tvspelsdagboken.

Fifa 12 – Player Impact Trailer
Hype just nu: 3/5

Alice: Madness Return – Combat Trailer
Hype just nu: 3/5

Bloodrayne Betrayal debut trailer
Hype just nu: 2/5

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Kan inte riktigt hålla med om framtida konsoler. Prestandamässigt tycker jag att båda konsolerna håller flera år till (som det ser ut just nu). För Microsoft börjar diskutrymmet bli klent (L.A. Noire skeppades med tre skivor per kopia) men det är inte ett stort problem att byta skiva var 7:e timme. Nu när nedladdningsbara spel och expansioner tar upp en allt större del av marknaden blir det interna utrymmet viktigare och viktigare vilket kan åtgärdas med nya versioner av nuvarande konsoler. Lägg på det relativt nylanserade Kinect (som hittills sålt väldigt bra), och Microsoft har mycket pengar kvar att krama ur sin XBOX 360.

  2. Daniel

    Det är inte så att det är ont om spel direkt, men just 360n är trots allt snart 6 år gammal och om det inte släpps en ny konsol från MS hösten 2012 känns det som den kommer kippa lite väl mycket efter andran under 2013…. Det är trots allt ca 1.5 år kvar till november 2012.

    PS4 kan gärna få släppas 2013 eller nåt.