För första gången på länge har jag fått in spelandet i vardagen igen. Inte varje dag, men i alla fall varje vecka. Jag pratar då mindre om spelande i allmänhet, utan mer om spelande i ensamhet, spelandet där målet inte bara är att ha en kul stund med polarna  det progressiva och det långsiktiga spelandet, om det nu finns något sådant.

Mitt spelår 2014 var, utöver Nintendos briljanta partyspel, ganska ruttet. Jag skaffade aldrig GTA V till PS4, vilket jag borde göra men ännu inte gjort, och spel som Hearthstone uppskattar jag utan att egentligen spendera tid med dem. Diablo III har slukat desto mera tid, men är i slutändan en enda lång grind, utan just slut. Jag har haft svårt att återuppta min backlog, även om jag inte gett upp på den helt. Men så bestämde jag mig för att jag skulle ta sportlovet i akt (ni vet, den där veckan där barn inte går i skolan och där vi lärarvikarie inte jobbar) och spela Dragon Age: Inquisition. Sagt och gjort satte jag mig in i Inquisition och har tänkt att använda påsklovet (ja, ni fattar) till att klara ut det. Jag har inte så mycket att säga om Dragon Age: Inquisition utöver det som redan sagts – det är ett jäkla bra spel, kanske lite för stort och långt för sitt eget bästa, men förbaskat häftigt emellanåt.

Bloodborne har jag inte ens tänkt ge mig på, så nästa anhalt efter Dragon Age får bli The Witcher 3: Wild Hunt (som enligt Wikipedia har hur många utgivare?). Det känns skönt att det nästan är sju veckor dit, så att man hinner hämta andan. Det blir därefter desto stressigare när Batman: Arkham Knight släpps två veckor senare, men då börjar det röra sig mot sommar och då brukar man kunna hitta speltid. Kalenderns röda ring på årets senare halva är kring den 1:a september. Då släpps Metal Gear Solid V: The Phantom Pain, ett spel jag får lite gåshud av att tänka på.

Jag trodde att det största utropstecknet 2015 skulle ha ett Z i titeln, men nu ser det inte ut så. Nintendo har meddelat att teamet som arbetar med ett nytt The Legend of Zelda till Wii U har hittat flera nya möjligheter som kommer ta tid att implementera. Egentligen är väl ingen förvånad, men lite tungt känns det allt. Den som behöver plåster på såret får istället lite salt då Nintendo senare sade att man inte tänker visa det på E3. Som alltid kommer Zelda vara värt väntan när vi väl får det, och som alltid är det en LÅNG j*vla väntan tills dess.