Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 156: E3 2011 nedräkning – 1 dag kvar

En ynka dag kvar tills det brakar loss. Sedan några dagar tillbaka har det rasslat till ordentligt på nyhetsfronten och det börjar bli svårt att hänga med bland alla nyheter redan nu. Konami har alltid varit en av de stora speljättarna och i år valde de att anordna ett slags ”inför-event” där de presenterade en del ”mindre” nyheter där fokus låg på HD-remakes.

HD-samlingar från Konami
– Metal Gears Solid HD Collection (Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, Metal Gear Solid 3: Snake Eater & Metal Gear Solid: Peace Walker)
– The Zone of the Enders HD Collection (Zone of Enders & Zone of the Enders 2)
– Silent Hill Collection (Silent Hill & Silent Hill 2)

Det första som slår mig är förstås att det första Metal Gear Solid saknas och vad det beror på är jag inte riktigt säker på, kanske beror det på något så tråkigt som rättigheter? Nåväl, en HD-utgåva med två MGS-spel känns inte helt fel ändå. Zone of Enders har jag ingen relation till – borde jag jubla? Båda samlingarna släpps till Xbox 360 och Playstation 3.

När det gäller Silent Hill-samlingen är informationen mer knapphändig och av vad jag har sett än så länge har inga format bekräftats. En inte allt för vild chansning är att det blir samma format som för de övriga samlingarna. Konami passade även på att prata en del om deras nya så kallade ”Transfarring”-system, vilket innebär att man ska kunna flytta sparfiler mellan Sonys olika spelenheter på ett smidigt sätt och därmed låta spelaren bli mer rörlig i sitt spelande. Det nya systemet kommer stödja både PSP och den nya bärbara enheten ”NGP” (PSP2).

Vi fick även se en glimt av Kojima Productions nya spelmotor.

Fler spännande trailers och nyheter i korthet

The Witcher 2 kommer till Xbox 360.

Metro Last Light E3 2011 Gameplay Trailer

Tomb Raider E3 2011 Trailer

Prey 2 E3 2011 Trailer

De två första ingame-bilderna från Hitman: Absolution (Ett ord säger jag: ”Awesome”)
[nggallery id=20]

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Metal Gear Solid finns att ladda ned på det amerikanska Playstation Store och kanske även i andra territorier utanför Europa, så det finns redan till PS3. Om det också är rättighetsproblem som spelar in ska jag låta vara osagt.

 2. Daniel

  Ah, det förklarar väl saken delvis kanske. 360-ägarna har dock inget MGS att ladda ner från PSN. 🙂

  Måste säga att det redan nu innan E3 har varit några riktigt sköna nyheter. Prey 2 verkar faktiskt kunna överraska rejält om man ska tro på rapporterna från de som redan sett spelet in action. Typ lite open world Blade Runner.

 3. Pelle Duveblad

  Mm. Vi ska dock komma ihåg att Prey utvecklades i ca 10 år och kunde inte leva upp till förväntningarna när det till sist släpptes hösten 06. Vi får väl helt enkelt vänta och se vad de lyckas göra med uppföljaren.