I väntan på att Metal Gear Solid 5 ska släppas håller jag för fullt på att spela Mega Man Legacy Collection som släpptes här om dagen till lite olika format. Samlingen innehåller del 1-6, med andra ord Famicom/NES-releaserna. Bakom Legacy Collection (förutom Capcom såklart) ligger återuppstådda Digital Eclipse med Mike Mika och Frank Cifaldi i spetsen. Två herrar som tar bevarandet av gamla spel på allvar. Därför har man valt att inte förändra något i spelen utan är ute efter att upplevelsen ska vara väldigt lik den som vi hade på våra gamla konsoler. Dock går det nu att spara i spelen och man har även lagt till lite speciellt utmaningar för dom som gillar sånt. Allt snyggt digitalt paketerat. Bevarandet av äldre spel är en viktig gärning i mina ögon och det ska bli kul att se vad företaget tar sig an nu.

På tal om Metal Gear Solid V så har väl ingen missat att recensionerna nu har ramlat in och jäklar vad bra det ser ut att vara. Bland annat Gamespot delade ut högsta betyg och spelet snittar just nu 95 på Metacritic.

Innan jag lämnar er med en passande trailer tänkte jag säga ett par saker om de videoklipp vi spelar in på sidan. Första 10 med kommer att fortsätta (vi har en hel del sådana nu) men kommer att gå under namnet F10, mest för att få ner bokstavsantalet. Dessutom har jag länge klurat på lite längre videoinspelningar och har landat i att där fokusera på olika genres. Exempelvis ”Shoot ’Em Up (PC Engine)” eller ”Racingspel (Xbox)”. Förhoppningsvis kan det bli en kul serie att titta på och att spela in för den delen. Håll gärna utkik på sidan eller besök vår Youtube-kanal (ni vet… prenumerera, kommentera och allt det där). Har ni önskemål på genres så skriv här eller varför inte på vår Facebook-sida. Nu kommer den där trailern.