Spelhösten är nu här, och releasesäsongen har börjat på riktigt. I väntan på att jag har möjlighet att skaffa Metal Gear Solid V: The Phantom Pain – det skär i hjärtat på mig för att jag inte kunnat göra det än – kikar jag lite framåt på vad som kommer, vad jag har råd att skaffa och vad jag faktiskt kommer att spela.

The Witcher 3 får en expansion i form av Hearts of Stone. Det är ett spel jag knappt skrapat av ytan på och jag är knappast i behov av mer spelinnehåll, men mer intressant är den fysiska utgåvan. För 189 kronor får man, förutom nedladdningskod till expansionen, två Gwent-lekar med fodral och regelbok. Givet köp. Släpps 13 oktober.

Av en slump – som strängt taget inte var en slump – lyckades jag tjinga en samlarutgåva av Call of Duty: Black Ops III vid namn Juggernog Edition innan den blev fullbokad. Huvudattraktionen i denna bjässe till samlarutgåva är ett kylskåp. Ja just det, kylskåp, se denna bild. Jag ska försöka budgetera för denna, men det blir inte lätt.1899:-, frågor på det? Släpps 6 november.

Fallout 4 kommer bli helt j*vla asfett, det betvivlar jag inte en sekund. Jag var inte snabb nog att boka Pip-boy-utgåvan, men då Fallout 4 är ett spel jag verkligen känner att jag vill lägga pengar på har jag letat upp en konstbok samt en snygg guide för att ackompanjera spelet. Men mer än pengar längtar jag efter att lägga tid i Fallout 4, och att vandra runt i en öppen Bethesda-värld igen. The Elder Scrolls V: Skyrim fångade mig verkligen, flera gånger om dessutom, och det är ett spel så välgjort och levande att jag spenderat timme efter timme däri med gott samvete. Jag hoppas att Fallout 4 kan göra detsamma. Släpps 10 november.

StarCraft II: Legacy of the Void hör även det till de garanterade köpen om plånboken tillåter, givetvis i form av en samlarutgåva. Huruvida jag äntligen vågar mig på den kompetitiva scenen återstår att se, men det är enspelarkampanjen jag verkligen ser fram emot. Legacy of the Void utgör avslutningen på StarCraft II-trilogin, och kanske på hela StarCraft-serien. Allt tyder på en episk uppgörelse där galaxens framtid avgörs, allt inbäddat i Blizzards signifikativa speltekniska excellens och paketerat i en snuskigt polerad slutprodukt. Jag är riktigt, riktigt sugen. Släpps 10 november.

Höstens två stora frågetecken för min del ligger i Star Wars: Battlefront och Xenoblade Chronicles X. Den ekonomiska aspekten åsido är jag långt ifrån säker på huruvida jag kommer att spendera tid med dessa, skulle jag införskaffa dem. Jag vill inbilla mig att jag skulle spela Battlefront tills tummarna blöder, men mitt rationella jag är inte övertygad. Det var länge sedan jag ville spendera timme ut och timme in i en kompetitiv online-miljö. Jag har förvisso lagt strötimmar i Call of Duty: Advanced Warfare, men jag känner att ska jag spela Battlefront ska jag göra ordentligt, och jag har svårt att se mig själv i online-matcher om jag har möjlighet att vandra runt i vildmarken eller tackla enspelarnivåer. Xenoblade Chronicles X ser coolt ut, men japanska rollspel kräver tid, och jag vet inte om jag verkligen vill ta 50+ timmar från Fallout 4 och lägga på ett annat RPG den närmaste tiden. Släpps 19 november respektive 4 december.