Jag har extremt många spel. Ok, för de riktigt tokiga samlarna där ute så har jag säkert löjligt lite spel, men i något slags mer normalt kontext har jag extremt många spel. Vet inte den exakta siffran men det handlar om någonstans mellan 1000 till 2000 olika titlar. Om jag någonsin blir klar med min katalogisering av dessa spel återkommer jag med den exakta siffran. Faktum (såklart…) är att jag också har pinsamt många spel som är helt (av mig) ospelade eller som jag bara spelat i några minuter. Jag köper betydligt fler spel än vad jag faktiskt tar mig an. Detta ska jag nu försöka råda bot på.

Precis som i Daniels backloggspelande tänker jag ge mig på att spela så mycket jag bara kan och sedan berätta lite om mina upplevelser. Detta kan såklart variera lite. Vissa spel ska jag försöka spela igenom helt (om tiden finns), medan andra inte är den typen av spel (sport etc.). Eller så gillar jag helt enkelt inte spelen och då slutar jag. Men jag tänker ge alla titlar en uppriktig chans. Så fort jag spelat tillräckligt av ett spel kommer en text hamna här, eller om jag istället känner för att spela in det på video så hamnar det här och på youtube.

För att skapa lite ordning och reda i denna röra så kommer här lite interna regler. Jag tänker pendla mellan olika system, av alla jag äger. Jag struntar i datorer. Men sedan är det fritt fram för alla konsoler. Ett spel, ett system i taget. Här kommer en lista på de system jag äger.

Stationärt:
Sega Master System/Sega Mark III
Sega Mega Drive
Sega Mega CD
Sega Saturn
Sega Dreamcast
NES/Famicom
Super Nintendo/Super Famicom
Nintendo Gamecube
Wii
Wii U
Playstation
Playstation 2
Playstation 3
Playstation 4
Xbox
Xbox 360
Xbox One
PC Engine

Bärbart:
Gameboy
Gameboy Advance
Nintendo DS
Nintendo 3DS
PSP
PS Vita

Tror inte jag har missat något. Alla system ska uppmärksammas. Som sagt, ett spel, ett system och sedan vidare till nästa. Texterna och eventuella videos kommer att fokusera på min upplevelse av spelet, men jag kommer även, om det känns relevant, att slänga ihop lite kort historik kring spelet. Allt avslutas med ett betyg på upplevelsen, 1-5. Nu ska jag bara välja ett spel…