Jag var mitt uppe i Zelda Breath of the Wild. Tanken var att jag skulle spela klart det först och sedan hoppa på spelet jag längtat efter i många år nu – Persona 5. Då gjorde jag misstaget att bara testa Persona lite. Nu är jag ungefär 12 timmar in i äventyret och Zelda får snällt ta ett steg tillbaka och vänta på sin tur.

Mina förväntningar på Persona 5 var skyhöga och det brukar aldrig sluta bra. Visst, jag hade koll på att det fått bra kritik, men jag förstod nog inte hur snabbt det skulle suga mig in. Efter att ha lagt en bra bit över 100 timmar på Persona 4 fanns alltid risken att jag inte klickar med de nya karaktärerna eller den nya världen. Men det tog inte många minuter innan jag helt var försvunnen i Persona 5s fantastiska miljöer och personligheter. Det är precis samma mix av allvar och skruvad JRPG som tidigare. Det finns ett tydligt budskap utan att vara moraliserande. Jag kunde inte vara mer nöjd.

Det är dumt att börja diskutera årets spel redan nu, men vilket jäkla start på 2017 det har varit. Nintendo släpper ett nytt Zelda som överträffar allas förväntningar och sätter en ny standard för open-world-spel. Guerilla Games tar klivet från en ganska trött (gillade tvåan skarpt dock) Killzone-serie till ett piggt Horizon Zero Dawn och dessutom verkar Ron Gilbert & Gary Winnick lyckats med konststycket att släppa ett äkta oldschool peka-klicka-äventyr i form av Thimbleweed Park, som av allt att döma ser lysande ut. Sen får vi inte glömma Nier: Automata, Resident Evil 7 och Yakuza 0, tre spel jag inte ens har rört men är väldigt nyfiken på.

Som sagt, 2017 har öppnat starkt och det är bara April. Tittar vi framåt ser inte saker direkt värre ut. Puyo Puyo Tetris, Dirt 4, Gran Turismo Sport, Crackdown 3, Ni No Kuni II, Red Dead Redemption 2, Super Mario Odyssey och Destiny 2 är alla spel som har potential att bli riktigt bra. Nu kommer kanske inte alla hålla sina 2017-deadlines men oavsett tror jag 2017 kommer att bli ett speciellt år för spel.