Nyheter, press releaser och trailers med mera sveper fram som en tsunami över Internet och det verkar inte finnas något stopp just nu. Det är inte helt lätt att hålla sig uppdaterad känner jag. Vet inte om det bara är jag eller om det är ett bevis på att jag inte riktigt hängt med i spelvärlden den senaste tiden för i mina ögon har hypen inte alls varit lika stor inför Gears 3 om jag jämför med de hur det låtit inför de andra två delarna. Vart är alla superläckra trailers som fått forum att explodera av lycka och forumrävar som uttrycker sin längtan med hjälp av animerade gif-bilder (läs NeoGaf.com)? Eller har alla bara iskallt räkna med att det kommer bli en episk avslutning på trilogin? Metacritic-snittet verkar i alla fall peka åt det hållet, 92 förtjänar respekt. Nu är det upp till bevis.

En annan kul grej som dök upp härom dagen var att bossarna i det nya Deus Ex-spelet blev outsourcade till ett företag som har som specialitet att hjälpa andra med en viss del i ett spel.Deus Ex: Human Revolution har höjts till skyarna i princip överallt men just bossarna har fått utstå en del kritik från olika håll, därför är det lite extra intressant att just dessa inte utvecklades av Eidos Montreal. Spoilervarning för intervjun nedan är relevant om du är känslig för vilka karaktärer som figurerar i bossfighterna, även om vi redan sett en del i diverse trailers.

I övrigt så har Rage nu gått guld, vilket förstås innebär att det inte blir några fler förseningar och att det når butikshyllorna den 7:e oktober som planerat. Skönt. En annan överraskande nyhet är att den svenska filmregissören och spelintresserade Josef Fares har gått och blivit speldesigner på heltid hos Uppsala-baserade Starbreeze (Riddick, The Darkness). Fares verkar taggad men vilket spel han jobbar med är ännu inte officiellt. Lite spännande är det allt.

Som avslutning på detta tisdagsinlägg tänkte jag dela med mig av sann Formel 1-konst i form av lanserings trailern för F1 2011 (släpps den 23:e).