Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 266: Skön bestraffning och givna helgplaner

Tidigare i veckan dök en av de roligaste nyheterna jag någonsin läst upp i mitt twitterflöde. Det var Edge Online som rapporterade om en märklig men fantastiskt underhållande bestraffningsmetod av From Software. I dagarna släpps Dark Souls, uppföljaren till det brutalt svåra Deamon’s Souls, i Japan. Tydligen hade några spelare av olika anledningar fått tag på ett exemplar innan det släpps i butik. Ett beteende som spelproducenter och utgivare sällan gillar. Så vad gör man i ett sådant läge? Skickar arga brev? Ringer polisen? Gnäller i sociala medier? Knappast, man skickar ut Black Phantoms med maxlevel för att göra livet surt för de ivriga spelarna.

From Software har redan utvecklat en värld fylld med fiender som kan tyckas vara omöjliga att bekämpa. Att då få en level 145(?) Black Phantom mot sig i spelets inledande skede är en katastrof. Det går inte att klara av. Anledningen till att man kan göra såhär bygger på spelets intressanta onlinefunktioner där spelare kan vara med och påverka andra spelares världar. Om det här visar sig vara sant ger jag From Software årets pris för underhållande bestraffning.

Att redogöra för mina helgplaner är ganska onödigt. Gears of War 3 har släppts och Gears of War 3 kommer därmed att vara min bundsförvant i helgen. Just nu nöter jag, Daniel och Jonas igenom kampanjen och efter det blir det Horde och Beast. För egen del är det tävlingsinriktade flerspelarläget total ointressant, så det skippar jag helt. Sedan är såklart både gympa och dans inplanerat tillsammans med min Kinect och blir det några minuter över kommer dessa att gå till Deus Ex. Förresten samlas vi i redaktionen (plus gästlirare) i afton och spelkonsolerna lär således gå varma med både nya och gamla spel. Så många spel, så lite tid. Hösten är verkligen underbar.

Trevlig Helg!

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    http://ps3.ign.com/articles/119/1195837p1.html

    Jag har börjat med Dark Souls (börjat=ca 8-10 h) och kan meddela för de som inte spelat att det är svårt. Det är inte omöjligt, men det är heller inte ganska svårt, utan svårt, helt enkelt. Utifrån vad jag har hört (bl.a. ovan länkade artikel) är Dark Souls betydligt svårare. Frågan är, har de gått FÖR långt?

  2. Pelle Duveblad

    Underbar bestraffning för övrigt