Det har blivit dags för årets händelse i (spel)världen. Fotbollsspelens ankomst! Och idag fick jag äntligen lägga vantarna på mitt eget exemplar. PES, som förr var en favorit under ett par års tid, bryr jag mig inte längre om såvida jag inte får rapporter utifrån om att de skulle ha kommit ikapp FIFA igen. Men något sådant har jag inte hört och således kommer min helg att tillbringas med EA:s guldkorn FIFA12. Åtminstone förväntar jag mig ett solitt guldkorn. Det släpptes alltså igår och känslan som nu finns i min kropp (och själ) inför helgen kan onekligen liknas vid den man fick på julafton som liten parvel. Förutom att jag måste betala för spelet själv nuförtiden, istället för att tigga fram det ur tomtens säck.

FIFA11, som på många sätt var briljant utan att vara fulländat, lyckades jag lämpligt nog köra slut på för några veckor sedan. Efter säsong 2024/2025 bad inte styrelsen mig att förlänga kontraktet likt tidigare år trots stora framgångar på planen, utan istället avtackade de mig och gav mig en hedersplats på läktaren. Snopet! Men nu får jag alltså chansen att börja om igen med nya fräscha laguppställningar och matchställ. Slurp!

Denna helg bryr jag mig inte om Halo-filmen har biopremiär, om Mass Effect 3 släpps gratis via Live eller om Super Mario blir ny president i USA. I helgen är det jag och FIFA som gäller. God jul!