Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 332: Extrem Marioångest

Om två dagar släpps det efterlängtade Mario Kart 7 till Nintendo 3DS, tillsammans med Super Mario 3D Land kommer det bli Nintendos största (enda?) dragplåster till julhandeln. Jag provspelade Mario Kart på Gamex och blev smått lyrisk. Nu har recensioner börjat trilla in och de ser i ärlighetens namn inte ut att vara speciellt positiva. Det största klagomålet är att det bara är mer Mario Kart. Inget nytt på horisonten. Mer av samma. Visst, det lilla jag spelade var verkligen mer Mario Kart, men innerst inne hade jag nog hoppats på att det skulle dyka upp lite nyheter. Men som vanligt vill väl inte fansen ha något nytt och för den yngre generationen kommer det bli första MK-spelet de testar, och då klagas det antagligen inte på bristande utveckling. Det är trist att se Nintendo stå helt stilla. Tyvärr går det inte heller att slänga sig med klyschan att jag plockar upp det i reabacken nästa år, Mariospel ligger aldrig i den backen. Så jag får helt enkelt fundera på om jag kommer nöja mig med mer av samma sak eller om jag kommer att bränna ut mig direkt. Tittar man på metacritic just nu snittar det 85, vilket kan tyckas vara högt, men de recensenter med någon slags trovärdighet kopplade till sig, är väldigt försiktiga.

Marioångest nummer två är att jag fortfarande inte köpt 3D Land. Där ser den japanska speljätten ut att ha lyckats betydligt bättre i form av kreativitet och nytänkande. Men som bekant har jag blivit helt besatt av Skyrim så Mario kommer säkert hamna under kategorin Årets dåliga samvete, om nu inte tomten är extra snäll eller någon myndighet informerar mig om att mitt Skyrim-spelande är dåligt för mitt sociala liv och att jag antagligen borde söka professionell hjälp. I vilket fall som helst behöver jag ta tag i något av dessa spel snarast. Känns helt fel att skippa Mario helt under ett helt år. Mario vs. Mario – vad ska jag välja?

vs.

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Är det något spel där man inte ska stirra sig blind på metacritic eller ens några recensioner så är det mario kart. Många spel spelar man delvis för att testa något nytt, se nya miljöer, undersöka nya spelmekaniker, förvånas av högupplösta texturer och lång draw-distance eller uppleva en djup story. Men Mariospel i allmänhet, och Mario Kart i synnerhet, spelar man (jag) bara för att det är så fruktansvärt roligt. Bredd på mungipor och volym på skratt mäts inte alltid i seriösa recensioner, vilket man får ha i bakhuvudet när man surfar in på metacritic. De recensioner jag har sett/hört/läst har ändå varit positiva, trots att det givetvis inte är någon spelrevolution. Att inte köpa ett Mario Kart på grund av brist på nyheter är lite som att inte köpa Gears på grund av storyn (eller snarare avsaknaden av den) eller avböja Minecraft på grund av grafiken. Slutsats: köp Mario Kart. Ett så dumt påhitt som att inte köpa 3D Land om man har ett 3DS vill jag inte ens höra talas om.

  2. Fredrik

    Pelle – Håller nog med dig. Kommer antagligen att köpa båda, fråga är nog snarare vad jag ska börja med.

  3. Pelle Duveblad

    3D Land så fort som möjligt, Mario Kart när du har någon att lira med. Skulle jag gjort iaf…