Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 391: Framtiden ljus för (min) 3DS

Det börjar ta sig för min Nintendo 3DS. Den senaste tiden har jag roat mig ordentligt med att spela högen av gratis GBA-spel för oss som tog en tidig ekonomisk smäll. Främst har jag spelat Wario Ware, som är precis så underbart knasigt som jag minns det. Har också gett mig in på Zelda Minish Cap som jag av någon anledning aldrig klarade på min Gameboy, vet inte varför men det kanske kommer tillbaka till mig snart.

Jag kan tycka att det är lite sorgligt att det jag spelar är gamla, redan spelade, titlar men jag får helt enkelt skylla mig själv för att fortfarande inte ha köpt Super Mario 3D Land eller Mario Kart 7. Tänkte göra något åt det snart. Men överlag säljer 3DS riktigt bra just nu (runt 16 miljoner totalt om inte Internet ljuger) och både Mario till fots och i fordon har drivit på den försäljningen. Den gamla sanningen om att spelen är viktigast står alltså fortfarande intakt.

Hur ser då framtiden ut för 3DS? För att fortsätta sälja bra måste såklart Nintendo säkra fler toppreleaser till sitt bärbara system. I vanlig ordning kommer det vara upp till Nintendo själva att stå för storsäljarna men eftersom enheten nu finns i fler händer ökar sannolikheten att andra utvecklare bidrar med lite variation. Det tråkiga men samtidigt trygga med Nintendo är att de spel som flest väntar på är kända varumärken och bekanta karaktärer. Ingen förväntar sig att en ny spelserie kommer att göra debut på 3DS-plattformen. I varje fall inte jag.

Om man blickar framåt kan man konstatera följande. Imorgon släpps Resident Evil – Revelations. Ett spel jag på förhand avfärdade eftersom jag inte trodde det skulle komma till sin rätt på en bärbar plattform. Men spelet har fått ett positivt mottagande. Kommer spelet att sälja fler 3DS-enheter? Antagligen. Om ett par veckor släpps Mario & Sonic at the London 2012 Olympic Games och även om det säkert inte håller toppklass kommer det sälja. Säljer det system? Möjligt, om folk inte redan skaffat det till Wii. Speciellt med tanke på att det inte släpptes till DS. Faktum är att det är väldigt få spel på gång till Nintendo DS vilket såklart är en viktig strategi om folk ska ta steget över till 3DS.

Sen kommer även Metal Gear Solid och Kid Icarus vilket kommer lockar inbitna spelare och nostalgiker. Jag har säkert missat några titlar men summan är att Nintendo står inför en helt okej vår, men till hösten är det upp till bevis igen. Det blir svårt att leverera spel som säljer lika bra som Mario Kart och Super Mario. Men jag håller tummarna för att Animal Crossing, Luigi’s Mansion och Paper Mario får se ljuset i höst och att de håller hög klass. Jag vet att jag gnällt en del på 3DS men är nu uppriktigt förväntansfull. Min 3DS samlar inte damm längre. Fy fan vad skönt.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Ocarina of Time har hållit min 3DS igång sedan jag skaffade den vid årsskiftet, och mycket talar för att jag inhandlar Revelations imorgon med tillhörande Circle Pad. Allt ska givetvis recenseras på hemsidan som ni alla gärna får ta er en titt på. Klicka bara på namnet så hittar ni rätt.

  2. Fredrik

    Pelle – den ska jag spana in!