Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 393-395: Nyheter på sidan och veckans fynd

Största spelnyheten idag är onekligen inte att vi presenterar ett par nya tillskott på tvspelsdagboken.se men hur som helst kommer det här inlägget att handla om det. För det gör vi. En strukturförändring och en ny artikelserie är det dags för. Vi börjar med förändringen. De som följer sidan vet att vi inte är speciellt förtjusta i att recensera spel. Därför har den kategorin Testat fått stå åt sidan för artiklar av olika slag och såklart dagboken.

Nu är det inte så att vi helt plötsligt börjat gilla att recensera spel igen, det är vi alldeles för utbrända på, istället byter testat namn till något så skönt myndighetsklingande som ”konsumentguide”. Under den kategorin kommer ”testat” att leva kvar, så när någon av oss känner sig sugen på att recensera ett spel, en ny konsol eller hårdvara hamnar det där. Fokus kommer dock ligga på den nya underkategorin ”planera ditt köp”. Där kommer vi att skriva om spel som precis är på väg att släppas med fokus på spelets olika utgåvor och vart man kan hitta billiga exemplar. Helt enkelt en guide inför ett kommande köp. En konsumentguide om du så vill. Övertydligt? Japp. Så ”konsumentguide” ersätter testat men innehåller fortfarande testat och… äh, skitsamma, ni fattar.

Nyhet nummer två är en ny artikelserie. Ursprungsnamnet på den var ”Vi spelar: Lägg in namn på spel här”. Men för att göra det lite mer personligt la vi våra namn innan istället. Först ut i serien blir ”Fredrik spelar: Eternal Sonata” där vi kan följa mitt försök att helhjärtat bli vän med japanska rollspel. Texterna kommer att göra regelbundna nedslag under spelets gång, från de inledande sekvenserna till att sluttexten börjar rulla. Det är inga recensioner utan snarare personliga loggböcker över en total spelupplevelse. Sen kommer vi såklart visa känslor på vägen. Håll utkik efter ”Thomas spelar: Dead or Alive: Beach Volleyball 2”, ”Jonas spelar: The Sims 3 – Husdjur” och ”Daniel spelar: Animal Crossing” framöver… spelvalen kan komma att ändras.

Så var det med den saken, nu över till veckans fynd. Nintendos egenproducerade titlar tenderar att sällan gå ner i pris. Speciellt inte när det handlar om ett renodlat Mario-spel. Därför får veckans fynd bli Super Mario 3D Land som nu kostar 23 pund på Amazon. Nu är det äntligen dags för mig att beställa det här spelet.

8 kommentarer

 1. Niklas

  Nu har jag inte spelat Eternal Sonata men jag skulle tipsa dig att spela Final Fantasy 9 istället. Även om det är ett gammalt spel så tror jag att det är mycket bättre än ES. Dessutom är det fortfarande helt ok att titta på.

 2. Bula

  Jag vill se mer:
  Fredrik spelar: Battlefield 3
  Daniel spelar: Battlefield 3
  Jonas spelar: Battlefield 3
  Thomas spelar: Battlefield 3

 3. Jonas

  Är man inte en van JRPG:are skulle jag nog säga att ES är ett bättre val än FF9, även om det kanske inte är ett ”bättre” spel. Har aldrig orkat spela klart FF9, men det ligger väl på 50-60 timmar lätt. ES är enklare (spelsystemet) och betydligt kortare (runt 20 timmar). Dessutom är det härligt skruvat och faktiskt ett riktigt bra spel.

 4. Fredrik

  Niklas – Eternal Sonata får bli inkörsporten, har knappt något förhållande alls till FF, förutom att jag äger ett gäng 🙂

  Bula – Spelade ju igår 😉

 5. Fredrik

  Del 1 av Fre… Jag spelar:Eternal Sonata kommer upp senare idag.

 6. Andi

  Instämmer med Bula. Fast Tompa vet jag spelar BF3 så mycket han kan så det är bara de andra tre gökarna jag pikar. 🙂 Att se Tompa skriva om sina BF3-upplevelser hade dock varit intressant att läsa.

 7. Andi

  I övrigt gillar jag tankarna kring nya upplägget, kan nog bli bättre.

 8. Tompa

  Hehe får varva BF3 med FIFA12, verkligen spännande läsning… 😉 Skyrim har dock helt hamnat på kant… kommer liksom aldrig riktigt in i storyn fastän jag vill egentligen!