Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 447: Kaos i spelvärlden samt en nördig SimCity-video

Igår gick Bioware ut med information om att de skulle ”fixa” slutet på Mass Effect 3, eller nja, så enkelt var det inte. Men det var slutsatsen många drog och precis som över besvikelsen av slutet så rasade internet över att de nu skulle göra någonting åt det hela. På Twitter var besvikelsen (speciellt bland spelskribenter) enorm. Bioware hade lagt sig platt och låtit användarna diktera hur de skulle utveckla spel, eller snarare hur de i efterhand ska anpassa spelet efter vad publiken hade att säga. Vad exakt som ska göras är lite oklart men Ray Muzyka (en av Biowares grundare) gick ut med en del information på deras blogg. Läs och begrunda. Jag har inte spelat Mass Effect 3 än och har inga åsikter i frågan om hur bra eller obra slutet är. Nu undrar jag bara om jag borde skynda mig att spela det, innan ”något” görs åt saken?

För ett tag sedan skrev jag om GAME och företagets extrema problem. Igår kom nyheten att butikskedjan nu är väldigt nära konkurs. Vad det betyder är fortfarande oklart. Kanske blir de uppköpta, läggs ner helt eller uppstår i någon slags ny form. Det är fortfarande svårt att hitta information, eller ens börja spekulera i, om hur detta påverkar de svenska butikerna. Men det lär göra det i någon form.

Nu till något betydligt roligare. I dagarna släpptes en video från kommande SimCity där själva spelmotorn beskrivs lite och där vi får ta del av lite nördiga underliggande detaljer. Nu verkar det också klart att spelet släpps till Mac under 2013. Vilket gör det till ett lättare, eller snarare billigare, köp för min egen del.

3 kommentarer

 1. Andi

  Yey, Mac. Givet köpt för mig.

 2. Pelle Duveblad

  Jag har mycket svårt att tro att det nuvarande slutet tas bort (jag har inte nått det än). Antingen kommer det en patch som lägger till fler val som kan ändra slutet (mindre troligt), eller så kommer det DLC som gör samma sak (mer troligt).

  Faktum är att Mass Effect är den första serien där jag faktiskt inte målat upp något slut för mig. Jag har helt enkelt inga förväntningar utan försöker, precis som min Emilia Shepard, att kämpa för mänskligheten så gott jag kan. Jag kan inte komma på något slut som skulle göra mig så arg som internet verkar vara.

 3. Bula

  Förstår inte heller vad som skulle kunna vara så hemskt slut och det är väl ändå utvecklarna och deras historia som vi spelar? Snart släpps det väl halvfärdiga spel och sen får spelarna rösta om slutet, huvva.