Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 470-472: Kickstarta Larry & Veckans fynd

Efter att Tim Schafer drog högsta vinsten på Kickstarter har det bokstavligen exploderat med nya projekt som ska finansieras genom fansen. För en vecka sedan sprang jag på nyheten om att Al Lowe nu försöker hitta pengar för att skaka liv i sitt gamla snuskäventyr Leisure Suit Larry. Själv spelade jag de gamla Larry-spelen på PC när jag var för ung för att förstå hälften av skämten, men säkert fnittrade ordentligt när olika skamliga situationer utspelade sig.

På senare år har den gamle hjälten fått lida ordentligt i ett flera olika pinsamt dåliga tolkningar av spelserien. Kanske är det nu dags att gå tillbaka till originalet fast i uppfräschad variant? Eller så har det inte åldrats speciellt väl alls. Eller så var det aldrig bra någon gång. Vi får väl se om herr Lowe får in tillräckligt med pengar, just nu är det 15 dagar kvar och han har hittills fått ihop strax över 350 000 dollar av önskade 500 000. Här kommer kickstarterfilmen som bäst kan beskrivas som krystat underhållande.

Temat för den här veckans fynd blir nya spel till bra priser. Man ska absolut inte underskatta tempot i spelbranschen och är man beredd att vänta en eller två månader innan man slår till på ett efterlängtat spel, kan en massa kronor enkelt stanna kvar i plånboken. Här kommer tre relativt nya spel som nu går att fynda.

1. Den första mars släpptes SSX, de flesta butikerna säljer det fortfarande till fullpris även om vissa har gått ner till 399 kronor. Tycker du att 399 låter lite väl högt för att hamna under kategorin fynd kanske 25 pund faller mer i smaken? Finns även till PS3 för samma pris.

2. Xenoblade Chronicles kom till Europa redan förra året men dök upp i USA för någon vecka sedan. Med lite fantasi kan vi därför kalla det ett nytt spel. Speciellt med tanke på att det har fått betydligt mer uppmärksamhet nu och de positiva recensionerna har fallit ner likt snö i april. För 349 kronor kan du hitta spelet här men är du sugen på en lite roligare utgåva finns den för 41 pund här.

3. Sist ut blir Mass Effect 3 och det går i vanligt fall för cirka 400 kronor. Jag skulle argumentera för att 25 pund till PS3 eller till Xbox 360 är ett bättre pris. 17 pund till PC är också helt okej. Personligen känns det som jag inte orkar ta tag i den här sagan just nu och väntar nog in en GOTY-utgåva. Eller så…

1 kommentar

  1. Pelle Duveblad

    Om det är någonting du ska prioritera så är det Mass Effect 3. Det överträffade mina förväntningar och är rent ut sagt ett fruktansvärt bra spel.