Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 487-488: CoD Blops 2 & SkyNET

Så har då CoD Blops 2 fått en officiell utannonsering med trailer och allt. Call of Duty-serien har gått från något nytt och fräscht till en ny generations konsoler till att bli mer av en ”varför-laga-något-som-är-trasigt-serie” samtidigt som försäljningsrekord slagits på löpande band i flera år nu. Själv så gillade jag berättelsen i första Blops, de fick till berättandet på ett schysst sätt. Men visst kändes det ändå stundtals som att serien hade börjat vattnas ur något.

Tidigare delar i serien har jag haft intresse för både SP och MP, men i den senaste delarna har jag fokuserat mest på berättelsen. Vad som händer när CoD korsas med Halo, Ghost Recon, Deus Ex och en dos Skynet vetitusan. Vet faktiskt inte hur jag ska reagera. Ska jag bli glad över att de försöker göra något nytt? Ska jag bli orolig för att de försöker göra något nytt? Ska jag rycka på axlarna och konstatera att serien har gjort sitt? Och vart kommer Skynet in i bilden? Jag är förvirrad…

Den nya trailern fick mig att tänka på ett betydligt äldre spel. Tack och lov har FPS-genren kommit en bit sen detta spel såg dagens ljus 1996. Det var bättre förr? Skulle inte tro det.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Liknelsen som IGN gjorde med MGS4 är inte helt tokig den heller. Och, som du säger, är det inte lite Deus Ex-toner vi hör vid 0:29?

  2. Daniel

    Japp, både bild & ljud känns väldigt Deus Ex just vid den tidpunkten.