Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 497: E3-schema & E3-förväntningar

Det är inte långt kvar till E3 2012. En tid som är genuint exalterande för de flesta av oss som gillar det här med tvspel. Nu är det också klart när de tre stora presskonferenserna (väljer att ignorera Electronic Arts och Ubisoft) kommer att ligga. Här kommer schemat och lite drömscenarier och spekulationer från min sida.

Måndag 4 juni

Microsoft (18:30 svensk tid)
Förväntningar: Vad jag vill se och vad jag tror jag kommer att få se är två helt olika saker vad gäller Microsoft. Självklart vill jag se att företaget visar upp en ny konsol, berättar om storslagna planer inför nästa generation. Men antagligen blir det snack om Halo, mer halo, lite Kinect, mer kinect och säkerligen något om hur viktig Xbox 360 är som ett nav i vardagsrummet, vilket aldrig betyder något för oss i Sverige som inte får ta del av några intressanta tjänster på boxen.

Tisdag 5 juni

Sony (03:00 svensk tid)
Förväntningar: Det går inte bra för Sony. Vitan säljer knappt alls och PS3an säljer inte speciellt bra längre. Om något nu ska ändras på den punkten måste Sony visa upp en massa riktigt bra spel, en massa. Jag äger en Vita och det är absolut inga fel på hårdvaran, kanske att Sony tog i lite väl mycket med olika funktioner, men det som saknas är spelen. I vanlig ordning. Jag vill se spel som gör sig på en bärbar enhet. Inga Uncharted, inga Killzone, inte Metal Gear Solid. Något nytt och spännande som jag inte lika gärna kan spela i soffan. Om Sony inte satsar större delen av sin konferens på Vitan är den lika död som den ser ut att vara idag.

Nintendo (18:00 svensk tid)
Förväntningar: Tiden för Wii är över och mycket krut kommer såklart att läggas på Wii U. Där måste Nintendo visa varför vi ska köpa en sådan och inte bara vänta på nästa ”riktiga” generation. Göra det Nintendo gör. Med andra ord visa upp hur Mario och Link ser ut i HD. Det borde göra susen. Sen blir det säkert en hel del 3DS och förhoppningsvis lite datum för spelsläpp i USA och Europa. Jag vet någon som längtar ganska mycket efter Animal Crossing till exempel.
Få saker gör mig så förväntansfull som E3s presskonferenser. Samtidigt är det få saker som kan göra mig så besviken.

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Jag tror inte massvis med bra spel löser Sonys problem. För det är faktiskt precis vad de gör ”bra” (bra för oss konsumenter i alla fall). De släpper stora exklusiva spel varje år som hyllas av kritiker. Jag är säker på att Sony kommer visa upp fina spel på E3 och lika säker på att de inte kommer hjälpa företaget ur deras problem. Inte med tanke på den hur den här generationen sett ut.

  2. Fredrik

    Menar att man måste visa upp att man inte gett upp Vitan, alltså visa upp spel som gör att den känns unik, att vi kan få spel till den som vi inte kan uppleva någon annanstans.