Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 51: Söndagsångest i tvspelsvärlden

Söndag är dagen då man borde ha tid att verkligen spela. Dyka ner i ett äventyrsspel och glömma bort att en riktig arbetsdag väntar nästa dag. Men istället stirrar jag tomt på spelsamlingen och ruskar på huvudet över mängden oavklarade/halvavklarade titlar. Ju större min spelsamling blir desto färre spel orkar jag faktiskt spela igenom helt. Det här faktumet borde såklart få mig att konsumera mindre och fokusera på de spel jag har, men hamstern i mig stretar emot nått så fruktansvärt.

När vissa talar om spelberoende i form av att sitta fastklistrad framför skärmen under pinsamt långa perioder, undvika sociala kontakter och låta hygienen ta ett steg in i bakgrunden, är spelberoende för mig själva konsumtionen. Jag kan sitta i timmar och stirra på amazons, plays, webhallens eller någon annan spelbutiks hemsida. Fylla varukorgen, klicka på köp, gå och vänta i en vecka bara för att få sortera in spelen i min bokhylla. Bokhylla – vilket skämt. Mina böcker har för länge sedan packats ner i kartonger för att ge rum åt spel. Jag har ett problem.

Men nu ska jag göra något åt saken. Varje söndag ska jag enbart fokusera på ett spel, även fast min hjärna suktar efter något annat. Jag ska stänga ute omvärlden och bara spela, konsumtionsträsket ska ersättas med kvalitetstid. Frågan är väl egentligen vart jag börjar? De hetaste kandidaterna är som följer:

 • Deadly Premonition
 • Enslaved
 • Cod:Blops
 • Bioshock 2
 • Alan Wake

Lita på att jag kommer att gnälla här över alla dessa spel framöver, vem vet det kanske till och med dyker upp lite fler testat-texter. Nu jävlar ska det klaras spel.

7 kommentarer

 1. Roberty

  Av dessa tycker jag iaf Alan Wake, låter rätt kul.

 2. Tompa

  Roligt inlägg och en god tanke. Vill ha Alan Wake när det blir billigt och Bioshock 2 borde man verkligen ta tag i!

 3. Daniel

  Alan Wake så klart. Tompa: AW finns redan billigt (http://bit.ly/hcHrPw). Tror inte det blir lägre pris än så faktiskt. Finns inga ursäkter att inte köpa! 🙂

  Ska nog ge mig på de båda DLC:na jag köpte. Det ska vara rätt bra har jag för mig.

 4. Fredrik

  Oki, då blir det alan wake. In i dimman…. eller nått.

 5. roadkill03

  Jag, McNilsson och Donken drog igenom Alan Wake igår och idag körde vi igenom båda DLC:na. Kan rekommendera dem två starkt. Tycker inte spelet var riktigt färdigt innan dessa två var avklarade. I övrigt så är Alan ett riktigt bra spel om än enformigt och bångstyrig kontroll. Handling och stämning väger upp alla brister.

  Nu sitter jag faktiskt och kör Uncharted: Drakes fortune för glatta livet. Helt underbart även om fokus ligger lite fel. Tycker man får skjuta allt för mycket.

 6. Fredrik

  Körde nån timme igår, kontrollen är verkligen bångstyrig sen är det fan läskigt också.

 7. roadkill03

  Ja, i början är de lite scary men pga enformigheten så blir man avtrubbad efter ett tag. Räkna dock med att bli lite skrämd ett par timmar till 🙂