Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 594-597: Slutet på en generation & Veckans fynd

Jag har velat väldigt länge nu. Köpa en speldator eller att inte köpa en speldator. Faktum är att jag egentligen inte vill lägga pengar på en sådan, men det är svårt att stå emot när man ser hur mycket bättre allt ser ut på en PC. Jag antar att det här är problemet som uppstår vid slutet på en generation och med tanke på att det lär dröja mer än ett år innan vi får någon slags ny hårdvara, och sen ett halvår till innan spel börjar se riktigt bra ut på den, är det lätt att vela vidare. Men när jag tittar runt efter en dator och inser hur mycket pengar det skulle krävas för att få en riktigt kraftfull maskin slutar det oftast med att jag slår igång min PS3 och försvinner bort i några timmars Rainbow Moon-spelande istället. Har klockat in över 100 timmar i det äventyret nu.

En PC skulle dock innebära att flera års missade spel skulle stå för dörren. Ett helt Steam, Diablo 3, sådana där strategispel och sen i framtiden – Sim City. Vet inte riktigt hur jag ska hantera den här situationen. Jag behöver knappast en PC för något annat. Bara för spel. Men det kanske är skäl nog? Planen får bli att vänta in Windows 8 och sen sätta mig ner på allvar och tänka igenom det hela. Alla bra tips på en inte allt för dyr men inte för klen dator mottages tacksamt. Om någon kunde skynda på Sony eller Microsoft lite vore också trevligt. Hade en ny Xbox eller ett nytt Playstation dykt upp till jul hade min hjärna kunnat fokusera på viktigare saker. Men så är inte fallet.

Istället för att låta gnällig tänkte jag tipsa om ett riktigt bra fynd. Webhallen säljer nämligen Splinter Cell-trilogin i HD till Playstation 3 för 99 kronor. Så vill någon smyga runt lite i det kommande höstmörkret är det bara att köpa.

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Vad gäller speldator, regel nr. 1: Köp lösa delar, bygg själv (eller leja en polare och var med och lär dig). Du sparar mycket pengar, du får betydligt snällare och mer utnyttjbara garantier och det blir lättare när du i framtiden ska uppgradera.

  Jag har köpt mina komponenter (inklusive uppgraderingar) hos Webhallen och är väldigt nöjd. Jag har även hört väldigt mycket fint om Inet som också ligger något lägre i prisnivå. Jag skulle tipsa om att gå in i någon av dessa butiker, förklara din situation och se vad de rekommenderar

 2. Daniel

  Hade liknande tankar själv tidigare (http://www.tvspelsdagboken.se/dagboken/dag-550-552-pc-funderingar/) och hur jag än vänder och vrider på det har jag svårt att hitta det rationella i att spendera 7-9 tusen på en PC.

  När jag väl börade kika insåg jag ju att om jag ska köpa något måste det vara hyggligt bra grejer och då drar det snabbt iväg…

 3. Pelle Duveblad

  Jag vågar inte vrida och vända på varken mitt intresse av spel eller mina inköp kopplade till hobbyn; jag tror nämligen inte jag skulle hitta något rationellt någonstans.