Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 605-607: Metal Gear Solid vadå?

Självklart vet jag vad Metal Gear Solid är. Det som tynger mig är jag faktiskt aldrig klarat något av de tidigare spelen. Varför det blivit så känns spontant som ett mysterium. Det är först när jag blickar bakåt i min egen spelhistoria som svaret blir ytterst logiskt. Jag har aldrig ägt ett Playstation och egentligen inte spelat igenom mer än ett par spel på Playstation 2 – det förklarar det mesta. PC-nörd som jag var så blev Xbox min första konsol, ja förutom NES då förstås. Den hade ju alla. Nu står Metal Gear Solid 4 till PS3, som jag äger sedan ett par år tillbaka, ospelat i hyllan. Det kan inte vara helt okej behandla en så prisad spelserie på det här sättet. Något måste göras.

Det skulle kunna vara läge att lira igenom remaken av det första spelet, men det har jag till Gamecube, och säga vad ni vill, men jag är inte speciellt taggad på att spela Gamecube. Varför kunde de inte slängt med del ett i HD-remaken? Det hade gjort min tillvaro mycket enklare, men nog om detta.

Idag hade Kojima Productions utlovat att de skulle chocka industrin på sin presskonferens. Jag vet inte om min värld har skakats om totalt, men lite förvånad blev jag allt när de utannonserade open-world-spelet Metal Gear Solid: Ground Zeroes med Snake i huvudrollen. Twitter- och fotoförbud rådde men av reaktionerna att döma på just Twitter, ja i efterhand då, så var det tydligen något väldigt spännande som visade upp. Kan tänka mig att deras nya Fox Engine fick briljera och visa vad den går för. Hörde jag någon säga releasespel till de nya konsolerna? Ge mig! Eller vänta nu, jag har ju ingen relation till serien, ännu…

5 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Klarade ut MGS 1 för tredje gången idag. Jag har kört PSN-versionen men jag drömmer om att äga det till GameCube. Tveka inte att ta fram kuben.

  Ground Zeroes kommer släppas till dagens konsoler och PC.

 2. Daniel

  Bättre version till GC? Juste den utgåvan heter ju Twin Snakes om jag minns rätt och är i en annan uppad grafikmotor(?). Håller det bra klass fortfarande då tycker du?

 3. Kristoffer Nyrén

  Jag skulle rekommendera MGS1 (eller Twin Snakes som du redan ägde) först. Personligen tycker jag att det är den absolut bästa delen i serien än idag, dessutom kan del fyra lätt bli rörig om du inte rört någon tidigare del i serien på grund av alla referenser till tidigare spel.

  Oavsett vilket du börjar med är de dock ruskigt bra spel allihop.

 4. Pelle Duveblad

  Vis man. Twin Snakes är i MGS 2-motorn väldigt mycket finare grafik och mängder med extra funktioner. Dessutom är alla cutscenes helt omgjorda för den nya hårdvaran, dessutom med ny voice-acting.

  Jag skulle rekommendera dig att först spela de numeriska spelen i ordning – en nätt början.

 5. Daniel

  Hmm, kanske ska damma av GCn trots allt då, och sen investera i HD-boxen med del två & 3. Förhoppningsvis bra spel allihop, men resan till att få spela del fyra känns rätt lång.