Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 69: Playstation 3 i molnet

Idag laddade jag ner den senaste uppdateringen till Playstation 3. Versionen heter något så sexigt som 3.60. Tänkte slänga in nått roligt Xbox 360-skämt här men insåg att det inte fanns något, så vi går vidare. För de allra flesta innebär uppdatering endast några smärre förbättringar i systemet men det är ett par saker som verkligen sticker ut.

Ni har säkert läst om Sonys problem att hantera balansen mellan ett öppet system och ondsinta pirater. Det har varit en gråzonskamp för Sony den senaste tiden då deras system gång på gång har hackats. Enligt rykten på internet ska den nya uppdateringen helt omstrukturerat säkerheten i hopp om att förhindra fler angrepp mot deras svarta låda. I vanlig ordning är det väl bara en tidsfråga innan någon hittar en öppning men just nu tycks maskinen vara säker.

Den andra nyheten och den kanske mest spännande (i varje fall ur ett konsolperspektiv) är att Playstation Plus-prenumeranter nu kan spara deras save-games i molnet. Just precis, jag skrev molnet. Med andra ord behöver man inte längre spara sina spelsessioner lokalt utan kan göra det på en random server i en container eller mörk lokal någonstans på vår glob. Lagringsutrymmet är 150 MB av sparfiler eller max 1000 filer enligt examiner.com. Samma källa menar att de flesta titlarna ska vara kompatibla med tjänsten och självklart kommer alla framtida spelsläpp vara detsamma.

Även om jag har varit rejält skeptiskt till Sonys plus-tjänst är det här ett drag som får mig att bli lite sugen att plocka fram plånboken. Men bara lite. Sony behöver nog dra fram lite fler ess ur sina ärmar innan jag trillar dit på riktigt. Det här är dock ett steg i rätt riktning. Det faktum att jag har över 200 GB ledigt på min hårddisk spelar ingen som helst roll.

1 kommentar

  1. roadkill03

    Jag gillar molnet, molnet är bra. Mer moln!