När releasdatumet för Animal Crossing: New Leaf börjar närma sig börjar också mitt tålamod att försämras. Jag vill spela det nu. För någon som aldrig spelat Animal Crossing eller bara sett en trailer eller två är det kanske svårt att förstå vad som är så speciellt med spelet. Det är i princip lika svårt för mig att förklara även om jag lagt ner massvis med tid på de tidigare spelen i serien. Jag brukar skämtsamt kalla det för en livssimulator. Men det är mer som skämt. Det finns aspekter av spelet som påminner lite om The Sims men samtidigt påminner det inte alls om The Sims. Vissa av mekanismerna kanske är de samma. Man lever sitt liv (men i Animal Crossing i realtid), inreder sitt hus, möter nya vänner och det går att fiska. Animal Crossing är som The Sims, men utan stressen som kommer av att avancera en karriär, hålla kontakten med andra simmar, eller se till att äta innan hungermätaren faller i botten.

Om du gillar något av följande kommer du säkert ha roligt med Animal Crossing. 1. Söta djur. 2. Att samtala med söta djur. 3. Att samla på saker. 4. Småtokiga japanska spel. Det är väl egentligen trean som är det mest centrala. För livet i Animal Crossing bygger mycket på samlande. Nya saker till ditt hus, olika växter, fisksorter och andra prylar. Alla spelets aktiviteter kretsar kring just detta. Och allt sker som sagt i realtid. Vissa fiskar nappar bara en viss tid på dygnet, eller under en viss årstid för den delen. Då får man snällt vänta. Visst, det går såklart att lura spelet genom att ställa om konsolens systemklocka, men det är fusk och sådant gillar vi inte. Animal Crossing är dessutom ett oerhört välgjort spel vilket inte gör saken sämre. För ett par dagar släpptes den senaste trailern från spelet som bygger vidare på deras fyndiga turistreklamupplägg. Berättarrösten säger följande om Animal Crossing: New Leaf – ”Where you can do what you want to do, and create your happy place.” Word.

Som veckans fynd tänkte jag slå ett slag för Ni No Kuni: Wrath of the White Witch som nu har börjat krypa ner i pris. Kanske dags att slå till snart.