Retro, nytt och allt däremellan.

Dag 987: Grand Theft Auto V!

Grand Theft Auto har genom åren blivit en av världens största spelserier, kanske den största. Nu har det gått ca fem år sedan del fyra släpptes. Jag minns själv hur taggad och hypad jag var inför GTA IV, och 2008 hade jag riktigt kul med det.

När jag några år senare skulle börja spela igen för att ta mig igenom alla story-uppdrag var det en helt annan upplevelse. Spelet hade inte åldrats med värdighet. Det var som att ingen såg bristerna när det var nytt eller så levde vi bara i en annan tv-spelstid 2008. Ett checkpointsystem från helvetet och en lite halvmeckig bilfysik är några saker som gjorde alla försök till att klara ut GTA IV las på hyllan. Jag svor högt när jag ställde in spelet i hyllan för gott.

När så GTA V utannonserades var det inte med lika stor entusiasm jag såg fram emot del fem. Men allt eftersom nya trailers och filmer hittat ut på Internet gick jag från försiktigt hoppfull och optimistisk till rejält hypad. This is the shit – hoppas jag. I morn blir det GTA V!

Veckans fynd är G-T-A-V!

1 kommentar

  1. Jonas

    Har inte heller varit speciellt taggad, mest för att jag faktiskt aldrig orkat spelat klart ett enda Rockstar-spel hittills. Men jag kikade lite på en GTV5-stream på Twitch igår, och jösses vad coolt det såg ut. Gillar verkligen att man kan dra ut på landsbygden och härja.