Retro, nytt och allt däremellan.

E3 2012: Fredriks fem favoriter

E3 2012
E3 2012 har varit över ett tag nu och hela internet har listat sina favoriter och sina besvikelser från mässan. Så varför skulle jag vara sämre? Men istället för att fokusera på det negativa (en hel del…), tänkte jag kort och gott lista fem stycken spel som gav mig ett leende på läpparna och ivriga ryckningar i mina spelhänder.

1. Sim City
Sim City kommer att tvinga mig att lägga en massa pengar på en ny PC. Eller på en ny Mac om det släpps till båda plattformarna. Spelet ska simulera en stad på helt nya nivåer och att få spela online tillsammans med vänner och sida vid sida skapa en hel region av städer låter för bra för att vara sant. 2013 blir året då jag säger upp alla sociala bekantskaper, om de inte befinner sig i Sim City det vill säga.

2. The Last of Us
Visst, ett uppenbart val kanske. Men efter att ha sett demos där spelets duo klarar passager på helt olika vis, antingen med våld eller genom att undvika våld, blev jag övertygad om att det här kommer att bli något speciellt. Naughty Dog tycks ha skapat antitesen till sitt eget Uncharted.

3. South Park: The Stick of Truth
Jag älskar South Park och har följt det sedan serien startade i slutet på 90-talet. Jag har också fått uppleva min beskärda del hemska South Park-spel. För med handen på hjärtat är det väl bara det där tower defence-spelet som var något att ha. Äntligen tycks något riktigt bra vara på väg.

4. Pikmin 3
De flesta verkar vara överens om att Nintendo inte gjorde ett speciellt bra jobb med att sälja in Wii U till massorna. Men fan vad Pikmin 3 såg roligt ut. Egentligen blir jag bara upphetsad över tanken om ett Pikmin i HD. Så enkel är jag. Pikmin!

5. Halo 4
Jag har varit ordentligt less på Halo ordentligt länge. Multiplayern har jag rent ut sagt avskytt. Men bara det faktum att 343 Industries verkar ha hittat något av en egen själ för den här minst sagt uttjatade spelserien gör mig lite glad. Halo 4 förtjänar en plats på min lista bara för att det absolut under inga omständigheter borde hamna på min lista.

3 kommentarer

 1. Pelle Duveblad

  Obisidian Entertainment har bevisat gång på gång att de inte håller måttet. De har faktiskt inte producerat något som imponerat, någonsin. Det skulle vara fantastiskt med ett bra South Park-spel och vi måste ju alla vara överens om att Trey Parker var den stora behållningen på Microsofts konferens (se nedan), men tyvärr har jag inga som helst förväntningar på det här spelet.

  ”How many times have you been watching an episode of ’South Park’ and thought; ’I’d like to be able to watch this on my television, while hooked into my mobile device, which is being controlled by my tablet device, which is hooked into my oven all while sitting in the refrigerator?!'”

 2. Fredrik

  Pelle – helt klart.

 3. Pelle Duveblad

  Åh nej, internet har hittat tvspelsdagboken