Första spelet på listan är Amnesia: The Dark Descent. När jag gick igenom listan av ospelade spel kunde jag alltid hitta om inte argument så en rimlig förklaring till varför jag inte spelat dem. Jag har inte haft lust, spelet är så gammalt, spelet är så nytt eller jag har inte spelat föregångaren av någon av nämnda anledningar. Med Amnesia kunde jag inte hitta någon förklaring. Jag har länge haft stor lust att spela det. Spelet är snart fyra år gammalt och släpptes alltså under min prime time som spelare (som jag fortfarande anser mig vara i). Dessutom är det utvecklat av svenska Frictional Games, har inte en alltför lång kampanj och bör kunna klaras ut under sju timmar.

Amnesia: The Dark Descent blev snabbt känt för sina spelmekaniker som kretsade kring ljus och ljud snarare än strid. Att ha en lykta för att kunna se känns nog bra, men det gör även att fienden ser dig. Att springa är inte heller att rekommendera, då ljudet lockar farorna till sig. Att stanna och slåss? Går inte. Amnesia sägs vara läskigt, vilket inte stör mig märkvärt. Men så kanske jag heller inte spelat något riktigt läskigt spel. The Dark Descent även en uppföljare i form av A Machine for Pigs, som dock inte utvecklades av Frictional utan av Dear Esther-skaparna The Chinese Room. A Machine for Pigs kritiserades för att vara mer av samma, men inte lika bra. För backloggens del skippar jag den. The Dark Descent däremot har högsta prio.

Amnesia: The Dark Descent köps i skrivande stund på Steam för 17€, men den som väntar på en rea hugger det för under 5€. Ni som inte spelat spelet kan se en förtitt nedan, ni som har spelat det… önska mig lycka till. Det har varit kul att känna er.