Efter en lång svettig vandring genom öknen (säkert fyra bildrutor) landar gänget i storstaden – Fourside. Precis som i tidigare städer är det något som inte står rätt till här. Det första jag vill göra är att åka och spara på hotellet och efter det att dra till shoppingcentret i hopp om att uppgradera min utrustning och mina vapen. Men där är det tvärsträng. Tydligen har någon halvskum person tagit makten över Fourside och stängt ner butiker runt om i staden.

Inte nog med det. Den här personen som jag tror heter Monotoll har dessutom satt Pokey, snorungen från mina gamla hemmakvarter, i någon slags maktposition. Saker kunde inte vara värre. Frågan är då bara vad som kan göras åt detta? I sådana här lägen visar Earthbound upp sin sämre sida. Det finns massvis med människor som säger massvis med saker om läget i staden men ingen säger något som styr mig i rätt riktning. Så jag går runt i staden i hopp om att springa på något och jag hittar ett hål i marken. Tyvärr är hålet skyddat av en mur så jag kan inte komma åt det.

Här gör jag dock kopplingen att det även fanns en massa hål och grottor ute i öknen som jag aldrig riktigt undersökte när jag var där. Med andra ord blir det bara att ta mitt pick och pack och ge sig tillbaka dit, inte direkt vad jag såg fram mot. Men så är läget. Efter ett par frustrerande strider ute i öknen (där jag också lyckas dö och bli tillbakaflyttad till Fourside) hittar jag ner i en grotta, som inte bara är en grotta, utan även en labyrint. Och det visar sig inte vara speciellt lätta fiender där ner. Så just nu är läget såhär. Det är svårt att hitta rätt väg, fienderna har lekstuga med mitt gäng och om någon blir svårt skadad eller förgiftad tar det en evighet att komma till en läkare.

Min frustration kring Earthbound har aldrig varit större. Karaktärernas inventory är så begränsad att jag inte kan packa på dem en massa mediciner och mat. Utan dessa har jag ingen chans nere i ökentunnlarna. Jag försöker verkligen att motivera mig själv att spela vidare, men det är svårt. Del 12 kan antingen bli delen då jag tar ett farväl av Earthbound eller delen då jag hittar tillbaka till spelets charm och karaktär. Vi får väl se.