Efter ett flertal misslyckade försök att döda den stora äckliga slemhögen lyckades jag tillslut besegra den. Jag hade helt missat lite viktig information jag fick i början av grottan om att slemhögen verkligen gillade honung. Japp – honung. Så jag gav den lite honung, den blev tokig/förvirrad av glädje och sen var matchen ganska enkel. Sedan tog jag mig tillbaka till byn med en massa rosa figurer (alla vid samma namn), vilade upp mig och sparade.

Vaknade upp efter en god natts sömn och letade mig vidare genom en grotta där jag efter spelets kanske enklaste bossfight (en skräphög av något slag) hittade min tredje så kallade sanctuary. Tydligen är dessa något slags teleporteringssytem som jag varken har förstått hur man använder eller vad man ska använda de till. Har inte orkat googla på om jag missförstått utan valt att naivt spela vidare. Direkt efter det blev jag bjuden på kaffe av en av de rosa figurerna och då började helt plötsligt en massa text rulla på skärmen. Kändes lite som sluttexter fast vid halvtid. En resumé av spelet så här långt i kombination med någon slags koffeininducerad hallucination. Men jag blir inte längre förvånad över vad Earthbound slänger på mig.

En sak som har slagit mig av Earthbound är hur fixerat vid detaljer det är. Missar man en lite textrad som någon figur häver ur sig är det väldigt svårt att ta sig vidare i spelet. Dessutom retar jag mig något på spelets alla föremål. Jag upplever det som att samma typ av föremål kan har hundra olika namn vilket gör det hopplöst att komma ihåg vad man ska använda vid ett givet tillfälle. Men även om jag och spelet många gånger blir osams så fortsätter det att charma mig och jag spelar snällt vidare.

Jag lämnar den rosa byn och beger mig tillbaka till Threed där invånarna är mycket tacksamma över att jag kört bort alla Zombies ur stan. Solen lyser igen och alla verkar lyckliga. Efter att ha sovit en natt på Hotellet går jag till busshållplatsen och tar bussen till nästa stad – Fourside. Detta är tydligen en äkta storstad placerad mitt i öknen och det första som händer är att vi fastnar i en bilkö. Jag får snällt hoppa av och bege mig till fots genom öknen för att nå staden och efter att ha blivit anfallen av ökenvargar, onda kor och skorpioner bestämmer jag mig för att avsluta min spelomgång genom att sova och spara i någon slags guldgrävarlya. Hoppas det inte är långt kvar till staden nu för mina hjältar svettas rejält i den här värmen.