Retro, nytt och allt däremellan.

Fredrik spelar: Heavy Rain – del 2


Jason blev påkörd, min karaktärs liv flyttas från lyxig förort till grå och trist innerstad. Hämtar den andra sonen, den vid liv, Sean, från skolan och han tycks inte vara speciellt lycklig över detta faktum. Nu börjar spelet på allvar antar jag. Det regnar i alla fall ordentligt ute.

På plats i vårt nya hem, vilket är extremt deprimerande. Försöker vara duktig och hjälpa Sean men han verkar mest sur. Jag fixar käk, plockar i huset och läser tidningen. En artikel om Origamimördaren som tydligen drar runt och gör dåliga saker. Förstår inte riktigt än hur jag är inblandad i detta. Får också ett brev som förvirrar mig. Men nu ska Sean sova, kanske klarnar det imorgon.

Två saker. Kontrollen gör mig fortfarande oerhört frustrerad och karaktären jag spelar är inte helt psykiskt frisk. Står helt plötsligt i regnet med lite origami i handen. Intrigerna tätnar, förvirringen ökar. När jag får ta kontrollen igen spelar jag som en ny person. En äldre, sliten och lite knubbig man som ser ut att vara en privatdetektiv. Vilket det visar sig att han är. Han är på jakt efter en Lauren Winter.

Namnet på min nya karaktär är Scott Shelby och samtalet med Lauren går sådär. Jag ställer frågor om hennes son som antagligen har fallit offer för Origamimördaren. När jag lämnar platsen dyker en annan person upp och det blir slagsmål. Märker nu att jag inte har PS3-kontrollen lika inpräntad i huvudet som jag trodde vilket gör detta Quick Time Event lite jobbigt. Men det löser sig.

Ännu en ny person, nu en FBI-agent som är vid en brottsplats. Känner mig milt förvirrad och inser att det var hit jag spelade för några år sedan. Så från och med nu blir allt nya upplevelser. Regnet öser ner och det känns som ett perfekt ställe att ta en paus. Förhoppningsvis inte i två år den här gången.

7 kommentarer

 1. Bula

  Haha, exakt så såg mitt hittills första och enda försök med Heavy Rain ut!

 2. Andi

  Haha, underbara reflektioner. Men spela på, upp på hösten igen. Det börjar bli bra nu snart ju (lite naket väntar också strax).

 3. Andi

  *hästen (även om hösten piskar utanför fönstret)

 4. Andi

  En vecka sedan förra uppdateringen nu. Har hört rykten om att det sjungs fjolliga sånger och dricks vin sent in på natten istället för att ge mer heavy rain-reflektioner åt folket (läs mig).

 5. Andi

  buuuu

 6. Fredrik

  Mycket på jobbet Andi 🙂 Blir ett ryck i helgen. Då jävlar ska jag ta mig vidare.

 7. Andi

  Hoppas det, blir tom varje gång jag kollar er hemsida nu ju. 🙂