Nintendo var på plats i Kistamässan och hade utan tvekan den mest gästvänliga och färgglada montern. Fokus låg på tre uppenbara spel: Skyward Sword, Super Mario 3D Land och Mario Kart 7. Vi valde direkt att prioritera Mario eftersom våra 3DS bara samlar damm just nu och är i starkt behov av upprättelse. Efter några minuters köande och ytterligare några minuters spelande är vi beredda att ta fram dammtrasorna.

Att spela i 3D är inte helt klockrent. För många skapar det illamående, för andra huvudvärk. Sen är det såklart positivt om den tredje dimensionen tillför något till spelupplevelsen, vilket har saknats i de flesta titlarna till plattformen. Vi skulle säga för mycket om vi påstod att Mario-spelen förändrar detta, men faktum är att 3D-effekterna fungerar riktigt bra i båda. Än kan vi inte avskriva 3D i 3DS som en billig gimmick.

Super Mario 3D Land kändes som en kombination av flera andra Mario-spel. Lite klassisk Super Mario, lite Mario 64 och lite Galaxy. Till en början testade vi utan 3D effekter och då var det lite svårt att bedöma hur man skulle ta sig vidare till nästa plattform men med 3D-effekterna på var det mer logiskt. Annars var det som Mario ska vara, plattformande, eldskjutande och till vår stora glädje även svanspiskande. Det är svårt att efter så kort tid göra en ordentlig bedömning av spelet men den som gillar Mario i någon plattform lär inte bli besviken.

Ok, man kan hävda att Mario Kart har sett ungefär likadant ut sedan spelets debut till Super Nintendo 1992. Många skulle nog också hävda att det var seriens höjdpunkt. Men vi gillar Mario Kart till DS skarpt och längtar efter att åter igen få karta runt i bärbar form. Redan efter ungefär fem minuters spelande hade vi båda ett fånigt leende på läpparna. Mario Kart 7 kommer bli asbra och det kommer se bra ut i 3D. Glidflygning och undervattens-körning kan ses som billiga nyheter men om man vill vara en bättre människa, ser man det som fantastiska nyheter.