Jag har hamnat i ett stadie i mitt samlande där det går ganska trögt. Inte för att det finns brist på gamla spel att köpa, utan för att spelen jag nu är ute efter är 1 svåra att hitta eller 2 lite för dyra för min smak. Men det finns fortfarande spel där ute jag måste få in i min samling. Smakar det så kostar det. Här kommer de fem spel jag har på inköpslistan just nu.

1. Bubble Bobble. Alltså det här är såklart en självklar titel. En jag tills nyligen hade i min samling, då till NES. Men jag sålde det för att köpa ett exemplar till Master System istället, dock har inga fynd dykt upp än så jag överväger att betala lite extra för att hugga det direkt.

2. Streets of Rage 3. Denna brawlerserie till Mega Drive tillhör numer en av mina favoriter. Ettan är riktigt vass, tvåan är smått lysande men trean saknas. Som det ser ut just nu blir det att jaga fatt i den japanska utgåvan (Bare Knuckles 3) eftersom den går för mer humana priser.

3. Turtles Hyperstone Heist. Ännu ett fantastiskt slagsmålsäventyr till Mega Drive som jag måste få sätta tänderna i. Finns även i ”snarlik” variant till Super Nintendo i form av Turtles in Time men detta är prio för mig.

4. Street Gangs. I samma anda som de två ovanstående spelen men med en nypa rollspel i mixen. Street Gangs till Nintendos åttabitarsmaskin är smått hopplöst att få tag på och när det väl dyker upp kostar det skjortan. Det verkar som att nationalekonomerna har en poäng gällande de där marknadsmekanismerna. Ja sen är ju spelet lysande också.

5. MUSHA. Sist ut får bli en shooter till Sega Mega Drive jag pratat om tidigare. En shooter jag har laddat ner via Virtual Console till Wii. Trodde nog att suget på att äga det i fysisk form skulle minska lite på grund av det. Men icke. Sjukt dyrt och sjukt svårt att hitta om man inte vill betala över tusenlappen för det. Yikes.

På hårdvarufronten ligger fortfarande ett PC Engine/Turbografx-16 högt. Mest på grund ut av mängden intressanta spel och för att maskinen är väldigt exotisk i mina ögon. Sen skulle ju inte ett Neo-Geo sitta helt fel men då går jag direkt i personlig konkurs. Närmast till hands ligger nog ett Japanskt Super Nintendo (Super Famicom) vilket inte kostar mycket och öppnar upp för en del intressanta titlar. Tomten var dock snäll nog att komma med maracas till Dreamcast, så en del av hårdvaruångesten har lagt sig. SAMBA! Jag håller er uppdaterade under året med vad som köps och inte köps. Ber om ursäkt men nu måste jag ge mig ut på internet och leta.