Spelvåren börja närma sig sakta men säkert och även solen har hunnit visa sig från sina bästa sida. Vi har nu haft två lite svagare månader när det kommer till riktigt stora titlar, även om det funnits guldkorn både i januari och februari. Det känns som att många väntar på årets första riktiga supertitel. The Order: 1886, som släpptes nu i februari, visade potential vid utannonseringen på E3 2013, men det framstod tyvärr som allt tråkigare ju närmare releasen vi kom.

I mars har vi en ny kandidat till epitetet supertitel; nämligen Bloodborne. Det är Dark Souls-utvecklarna som har kickat igång en helt ny spelserie men med extremt tydliga influenser från Souls-serien. Svårighetsgraden ska tydligen vara extremt hög precis som i deras tidigare spel, men vara mer hack’n slash än rollspel. Om några veckor får vi se hur det går. Jag är inte helt övertygad ännu.

I toppen av min lista hittar vi istället Helldivers, en co-op shooter för fyra spelare kan beskrivas som spelvärldens svar på Starship Troopers. Man skjuter utomjordingar på löpande band med stort fokus på att levla och skaffa sig nya färdigheter för att överleva nästa uppdrag. Skönt vardagshäng med några kompisar – inget för den som gillar att spela ensam.

Vissa kanske saknar Battlefield Hardline på listan men mitt betatest av Hardline imponerade inte och är därför långt utanför min lista. Här är månadens lista.

1. Helldivers


Format: Playstation 3, Playstaion 4, Playstation Vita | Släpps: 2015-03-03

2. Ori and the Blind Forest


Format: Xbox One | Släpps: 2015-03-11

3. Bloodborne


Format: Playstation 4| Släpps: 2015-03-25

4. Axiom Verge


Format: Playstation 4, Xbox One | Släpps: 2015-03-31

5. Hotline Miami 2: Wrong Number


Format:PC, Playstation 4, Playstation Vita, Xbox One | Släpps: 2015-03-10

Släppdatum enligt internet och kan komma att ändras. ”Spelsläpp” är en återkommande artikelserie här på Tvspelsdagboken där vi listar de fem hetaste spelsläppen varje månad.

Följ oss gärna på Facebook eller Twitter.