Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Crysis 3


I dagarna släppte Crytek den tredje delen av sitt teknikdemo, förlåt spelserie, Crysis, vilken bygger på deras motor CryEngine – revision 3. Cry. De första delarna imponerade med sin grafik och ett par intressanta spelmekanismer men kommer knappast gå till FPS-historien likt Doom, Quake eller Halo. Nanokostymen är tillbaka liksom pilbågen Frågan är bara om kritikerna har hittat något som de gillar eller om det bara är mer grafiknörderi?

Game Informer är försiktigt positiva och fastställer att grafiken fortfarande ligger på toppnivå, dock inte i flerspelarläget. IGN stämmer in i den gladare kören och berömmer spelet för dess fokuserade story. Eurogamer och Giant Bomb är lite mer skeptiska och klagar på buggar och en helhet man snabbt glömmer bort. Överlag är recensenterna dock nöjda med vad de spelat. Crysis 3 snittade 79 poäng på Metacritic vid vår mätning.

Daniel (gissat snitt 87): ”Personligen hade jag förhoppningar om att utvecklarna Crytech skulle slå till tredje gången gillt med ett riktigt toppspel. Nu verkar det ”bara” ha blivit bra och riktigt snyggt, jag hoppas faktiskt på en next gen-version till jul, då blir det ett köp. Att Fredrik drar ifrån i poängtoppen ignorerar jag tillsvidare”

Andreas (gissat snitt 78): ”Poäng i båda rundorna kan först tyckas vara lyckat men när jag slår ett öga på mina konkurrenter/kollegor ser man att jag genast halkat efter. Inte bra alltså. Inget mer än att hoppas på bättre tur i kommande omgångar. Nåja. Ser ut som att det för mig helt okända Crysis 3 lyckades bättre än vad jag gissade. Jag hade tänkt köpa nummer två i serien men eftersom ingen annan i min spelkrets gjorde det så struntade jag också i det. Det blir inget av trean heller för mig. Trots ok snitt på Metacritic.”

Fredrik (gissat snitt 81): ”Jag har aldrig riktigt gillat Crysis. I mina ögon var del ett mest ett teknikdemo med lite intressanta idéer. Del två tröttnade jag på efter någon timme. När jag gissade 81 utgick jag ifrån att folk gillar snygga spel och att snygga spel som saknar riktigt bra idéer brukar landa på 81. Ungefär.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning: Daniel: 5 p (+1) | Andreas: 5 p (+3) | Fredrik: 7 p (+3)

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Det är synd att folk ser Crysis-serien som tech-demos. Det är lite som att säga att Zelda-spelen är tech-demos för Nintendo-konsoler, eller att Metal Gear Solid är det för… ja, alla konsoler. Alla visar de upp respektive plattforms allra vackraste sida, men de gör betydligt mer än så. Den som inte njuter av att osynlig smyga runt på Crysis tropiska ö med ett automatgevär i ena handen och en korean i den andra ska inte heller tro att det bara är skruvarna på grafikkortet som sitter löst.

  2. Fredrik

    Folk i det här fallet är nog jag. Och min högst personliga åsikt är att Crysis-spelen saknar karaktär vilket inte alls gäller för Zelda eller Metal Gear.Tycker absolut inte att Crysis-spelen är dåliga och förstår om folk gillar dem.