Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Kid Icarus Uprising


Fredriks minne av Kid Icarus är att han spelade det väldigt mycket. Han har dock inget minne av hur det var att spela Kid Icarus, vilket kan ha att göra med att spelet släpptes 1987. Nu är den legendariske hjälten Pit tillbaka i ett nytt modernt äventyr till 3DS som egentligen mest har blivit uppmärksammat för det lilla stället som följer med till spelet. Tydligen är det för obekvämt att spela Kid Icarus: Uprising med sin 3DS i händerna, det behövs ett ställ. Först deras Circle Pad och nu ett ställ. Man undrar ju om det inte är dags för Nintendo att utveckla spel som passar till plattformen eller utveckla en plattform som fungerar för moderna spel.

Men nog om det, så här tyckte kritikerna om Kid Icarus. Många är väldigt positiva och kallar det djupt och fartfyllt, den enda bristen tycks vara den klumpiga kontrollen. Andra, men de är i minoritet, är lite mer skeptiska och menar att den klumpiga kontrollen drar ner spelupplevelsen väldigt mycket. Men med 83 i snitt på Metacritic har Pit ingenting att skämmas för. Så här tänkte vi.

Daniel (gissat snitt 79): ”Jag vet absolut ingenting om Kid Icarus och har aldrig förstått vad alla pratat om. Men eftersom många verkar ha längtat efter ett nytt spel gissade jag på ett förhållandevis högt betyg, i mina ögon”

Jonas (gissat snitt 86): ”Jonas sitter på ett flyg till Japan men låter hälsa att han tycker det var trist att precis missa poäng, det tycker inte vi andra.”

Tompa (gissat snitt 77): ”Jag har bara fina minnen av Kid Icarus till Nintendo 8-bit. Tror kanske till och med att det var ett av favoritspelen back in the day. Den fantastiska slutstriden mot Medusa minns man ju som igår. Dock underskattade jag uppenbarligen hur det skulle stå sig i dagens läge. Poänglöst igen, men denna gång känns det lite ok att jag underskattade faktiskt.”

Fredrik (gissat snitt 75): ”Jag trodde nog Kid Icarus mest skulle vara ett sett för Nintendo att få fansen att hoppa över till det senaste formatet genom att locka med extrem nostalgi. Men å andra sidan kanske jag borde förstått att Nintendo skulle behandla varumärket lite bättre än så. Men bara lite bättre. Noll poäng.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning just nu: Daniel: 5 p (-) | Fredrik: 9 p (-) | Jonas: 11 p (-) | Tompa: 3 p (-)

1 kommentar

  1. Andi

    Kid Icarus var ett av mina favoritspel när jag var ung. Minns att det fanns stora eldhav som drog skada som fasiken om man trillade i och jag kunde inte förstå varför det på en plats fanns ett stort rum med bara en bassäng av denna sörja, fast i orange färg. En dag när jag var jätteskadad och uttråkad försökte jag hoppa över till andra sidan men trillade i. Dröm om min förvåning när livsmätaren tickade uppåt mot max igen, ett spa mitt i allt. 🙂