Retro, nytt och allt däremellan.

Tvspelsdagboken vs. Metacritic: Resistance 3


Tvspelsdagboken kamp mot snittet fortsätter och det är nu dags att ta oss an Resistance 3 från Insomniac Games. Första delen i Resistance-serien var en av releasetitlarna till Playstation 3 och var långt i från ett perfekt spel, men det lade en stark grund och lovade gott för framtiden. När väl tvåan dök upp var förväntningarna höga men resultatet blev något rörigt och ofokuserat. Det var ett bra spel men inget speciellt. Därför dämpades förväntningarna på del tre. Rapporter från fältet var inte heller de positiva, men det skulle visa sig att Insomniac hade något riktigt bra på gång.

Våra spekulationer här på tvspelsdagboken var överlag av det mer pessimistiska slaget. Visst, ingen trodde på en total katastrof utan gissade mest på stabila sjuor och åttor från recensenterna. Det blev snarare åttor och nior. Återkommande åsikter om Resistance 3 är att Insomniac tycks ha hittat ett bättre fokus men att det kanske inte är något revolutionerande. Vi är glada över att Insomniac kommit in på rätt spår och att de kammade hem ett fint snitt på 83.

Thomas (gissat snit 75): ”Visste inget om detta spel eller ettan eller tvåan. En tokchansning som visade sig vara … tokig.”

Fredrik (gissat snitt 80): ”Jag har spelat, om än inte klarat, och gillat de två tidigare spelen i serien. Dock tyckte jag att något saknades vilket gjorde att jag aldrig nådde slutet. Det var definitivt bra spel, med roliga vapen (det är ju trots allt Insomniac som utvecklar) men storyn fick mig aldrig på fall. Jag kände på mig att del tre skulle bli minst lika stabilt som de tidigare spelen och är glatt överraskad att det tycks vara snäppet bättre. Min gissning på 80 var nära nog, men poäng blev det inte.”

Jonas (gissat snitt 70): ”Jag har egentligen bara spelat ettan som hastigast, och tvåan testades på ett bullrigt mässgolv på Tokyo Game Show för några år sedan. Inget av spelen lockade till köp med sin brun-dassiga estik och stela framtoning. Det lilla jag sett av trean när jag satte min gissning på 70 visade att det skulle bli ungefär samma sak igen. Tyvärr glömde jag helt bort det faktum att folk generellt inte har god smak.”

Daniel (gissat snitt 77): ”Resistance 3 har landat på ett oförskämt högt snitt kan jag tycka. Allvarligt talat, det har ju inte sett speciellt lockande ut i de trailers jag har sett.”

Komplett lista och regler för vår Metacritic-tävling.

Ställning just nu: Daniel: 3 p (-) | Fredrik: 3 p (-) | Jonas: 3 p (-) | Tompa: 2 p (-)

2 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    Jag håller fortfarande Resistance: Fall of Man på topp 20 spel till PS3. Skönt att trean inte det blev det misslyckande vissa trodde.

  2. Fredrik

    Håller med dig, Pelle.