Retro, nytt och allt däremellan.

Xbox One

Nu är det äntligen dags. Microsoft ska visa upp sin nya Xbox och förväntningarna är höga. Sony öppnade starkt med sin Playstation 4 tidigare i år som med tydlighet hade allt fokus på spelen, spelutvecklarna och spelaren. Det har ryktats en hel del kring hur Microsoft kommer att svara på detta, men nu är förhoppningsvis den tiden förbi, det är dags att se vad Microsoft har att erbjuda spelvärlden.

Att Microsoft skulle fokusera väldigt mycket på vad den nya Xboxen ska tillföra vårt vardagsrum var inte oväntat, men att de skulle lägga så här mycket krut på det hade vi inte räknat med. Men visst, lite spelrelaterade saker dök upp också. Först och främst, maskinen ska heta Xbox One. Vi fick se konsolen (som såg väldigt stor och svart ut), den nya Kinecten (som nu ska fungera) och den nya handkontrollen (som lyckligtvis inte såg ut att ha förändrats speciellt mycket). MS pratade vidare om nya generationens Xbox Live som nu ska kopplas mot en massa fler serverar vilket så klart kan lägga grunden för en hel del intressanta spelidéer.

Spelen då? Jo, EA Sports ska släppa nya delar i deras serier som tydligen ska se bättre ut och vara smartare. Otippat. Remedy har ett nytt spel på gång till maskinen vid namn Quantum Break. Forza 5 ska bli ett releasespel. Otippat. Sen dök som redan bekräftat nya Call of Duty upp på scenen och det såg onekligen väldigt snyggt ut. Men behovet av ett nytt Cod (+dogs) är ungefär lika stort som behovet av skivad ost. Microsoft Studios skulle tydligen släppa 15 spel (varav 8 icke uppföljare) under boxens första år, vi får verkligen hoppas att det inte enbart handlar om 15 skitspel till Kinect.

Men annars var det mest integrering av alla våra maskiner till Boxen. Smart TV, smarta telefoner och smarta funktioner. Sådana funktioner som vi knappt fick ta del av under den här generationen. Men vem vet, röststyrning av Xbox One kanske dyker upp i Sverige 2018. Faktum kvarstår dock att 2013 kommer att bli ett väldigt intressant spelår. Efter E3 kanske det går att säga mer om hur Sony och Microsoft kommer att stå sig i det allt hårdare klimatet för konsoler. Intressant var ordet. Är E3 här snart? Trailerdags!

3 kommentarer

  1. Pelle Duveblad

    siffran 8 saknas inom parantesen vid 15 uppföljare. Det känns lite märkligt efter presskonferensen. Jag vill verkligen ha lådan, men jag vet inte vad jag ska göra med den. Jag tittar i stort sett aldrig på TV (vem gör det nuförtiden?) och skype använder jag helst när jag sitter och arbetar eller dylikt. Jag tycker verkligen om ambitionerna med Call of Duty: Ghosts (som i högsta grad tyder på next-gen only) men ungefär samma spel kommer finnas på en Playstation 4.

  2. Fredrik

    8 är nu infogat.

  3. Fredrik

    Giant Bomb postade en liten FAQ men några relevanta frågor: http://www.giantbomb.com/articles/microsoft-sorta-addresses-big-xbox-one-questions-u/1100-4646/