Super Smash Bros. är kanske det mest efterlängtade spelet till Wii U, näst efter Zelda möjligtvis. Av en rad mer eller mindre förståeliga skäl har Nintendo valt att även ta fram en version till Nintendo 3DS, och släppa den före Wii U-utgåvan. Att denna klassiska mash-up snart finns i full HD gör den bärbara fighten mindre intressant, men av kritiker att döma är Super Smash Bros. för 3DS ändå en riktigt schysst uppvärmning.

Bra att veta om Smash 3DS är att det innehåller några spellägen som inte återfinns i Wii U-versionen. Streetsmash och Smash Run är två sådana, och även om inte alla kommer helt till sin rätt ska de ändå göra detta bärbara Smash till mer än bara en brawler. Redan innan releasen var i stort sett hela rostern känd för omvärlden, och bland de nya namnen finns Mega Man, Pac Man och Little Mac.

Jag var inte hundra på om jag verkligen skulle köpa Smash Bros. till 3DS när jag vet att jag kommer skaffa det till Wii U. Men när jag under dagen ändå var och köpte Shadow of Mordor och dessutom en ny strömförsörjare för att liva upp stationära datorn, då kändes en knapp femhundring extra inte lika farlig längre. Dessutom har jag alltid varit urusel på fighting-spel  den där uppvärmningen kanske inte är helt onödig trots allt.